In het oorspronkelijke recept (een kaartje van Super de Boer) stond dat dit voor 4 personen was. Nou... dan moet je dit ook gelijk als hoofdgerecht eten, want voor 4 personen is dit echt te veel. Het is meer iets voor ca 8 personen en dan reken ik niet karig!
Ingrediënten (voor ca 8 personen):
pot kersen (ca 350 gram), uitgelekt
2 eieren
80 gram bloem
130 gram boter
60 gram suiker
150 ml melk
1 vanillestokje
extra nodig: ovenschaal (doorsnede 20 cm); die van mij was 24 cm doorsneden, je clafoutis wordt dan wat lager
Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop de eieren los en meng de bloem er door. Smelt 80 gr boter en klop dit door het beslag en voeg langzaam de suiker en melk toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Voeg toe aan het beslag.
Vet de ovenschaal in, verdeel de kersen over de bodem en schenk het beslag er over.
Bak ca 10 min op 200 graden (verlaag dus de temperatuur iets). Snij de rest van de boter in stukjes. Verdeel dit na die 10 minuten over de clafoutis en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Bak nog eens 25 minuten tot gaar.
Bestrooi met wat poedersuiker en serveer warm uit de schaal. Eet smakelijk!