tag:blogger.com,1999:blog-25381816730693156662024-03-13T16:09:10.318+01:00Nathalie's FoodblogNathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.comBlogger255125tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-28912428204931404252020-04-02T12:19:00.000+02:002020-04-02T12:19:33.468+02:00Vegetarische quicheZoooo...... dat is belachelijk lang geleden! Heb ik in al die tijd niets nieuws in de keuken geprobeerd? Jawel. Meer dan genoeg zelfs! Maar er is op prive gebied veel gebeurd. Waardoor m'n blog er helemaal bij in is geschoten. En nu hebben we met z'n allen te maken met de Corona crisis. Veel mensen hebben daardoor extra vrije tijd. Mijn werk gaat (gelukkig!) gewoon door. Ik kan vanuit huis werkenNathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-1835070214138311422015-01-30T12:42:00.001+01:002015-01-30T12:42:47.701+01:00PastaschotelIn Foodies (mei 2014) had ik een gerecht gezien dat me erg lekker leek: Pastaschotel met mozzarella en tomaten. Aangezien we niet echt van de vegetarische schotels zijn, had ik gehakt aan het gerecht toegevoegd. De eerste uitvoering was al lekker, maar kon nog een beetje 'getweakt' worden. De belangrijkste wijzigingen zijn, naast de toevoeging van gehakt, het vervangen van de Gruyère met Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-32622836116250872192013-01-08T16:32:00.000+01:002013-01-08T16:34:10.777+01:00Hapjes / Tapas / MezzeAiaiai....wat is de tijd toch voorbij gevlogen! Laat ik beginnen met iedereen een heel leuk, gelukkig, gezond en smakelijk 2013 te wensen.
Natuurlijk is het hartstikke leuk dat ik veel voor mijn bedrijf (www.customcake.nl) bezig ben, maar mijn foodblog heeft er wel heel zwaar onder geleden... Sorry! Ik ga proberen het weer 'in mijn systeem' te krijgen. Heb ik gelijk een goed voornemen voor 2013Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-10917353623220712412012-03-19T09:50:00.000+01:002012-03-19T09:50:25.845+01:00Rundvlees TajineVoor mijn verjaardag heb vorig jaar van Arjan en de meiden een Tajine gekregen. Iets waar ik al wel een tijdje naar aan het kijken was, maar wat ik niet meteen op m'n lijstje had gezet. Een hele leuke verrassing! En opeens 'bubbelde' ik weer van inspiratie. Want op de één of andere manier was de inspiratie een beetje zoek. Ondertussen heb ik al aardig wat verschillende gerechten met de tajine Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-44776466131758074752011-06-07T10:34:00.001+02:002011-06-07T10:34:58.146+02:00Koelibiaka met zalmSteeds vaker wordt Pinksteren gezien als een familie-eet-en-drink-feest à la Kerst en Pasen. In mijn ogen gaat er dan iets mis, want dat is eigenlijk niet het belangrijkste van dat soort dagen, maar ja. Het is natuurlijk wel gezellig ;-).
Mocht je van plan zijn om iets speciaals te willen serveren, dan is dit recept zeker een aanrader. Een groot deel kun je namelijk vooraf doen en vanaf het Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-44268923024077021032011-05-10T19:27:00.002+02:002011-05-10T19:28:40.458+02:00KersenclafoutisAltijd leuk, van die moeilijke namen ;-). Het gerecht zelf is helemaal niet moeilijk en vooral heel erg lekker! Ideaal als nagerecht bij een etentje, want vlak voor je het hoofdgerecht opdient schuif je het in de oven en tegen de tijd dat je aan het nagerecht toe bent, dan is 'ie klaar.
In het oorspronkelijke recept (een kaartje van Super de Boer) stond dat dit voor 4 personen was. Nou... dan Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-70649297819408972162011-04-27T10:35:00.000+02:002011-04-27T10:35:30.785+02:00Lente-carpaccio
Carpaccio is één van de favoriete (voor)gerechten van Arjan. Met feestdagen vind ik het dan ook leuk om daar iets mee te doen. Dit gerecht zag er zó gezellig uit (en lekker!) dat ik het dus wel 'moest' maken ;-)
Ingrediënten (2 personen):1 pakje carpaccio uit de supermarkt (of gewoon carpaccio)1 scharrelei, net aan hard gekookt1 lenteuitje (of bosuitje), in dunne ringetjes1 takje Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-7462009521946702472011-04-27T10:28:00.000+02:002011-04-27T10:28:17.581+02:00Bladerdeegtaartjes
Oei oei oei... al weer veel te lang geleden dat ik iets op m'n blog heb gezet.... Dat betekent niet dat ik geen leuke dingen heb uitgetest in de keuken. Maar wel dat ik nogal druk ben geweest. Custom Cake staat nu als een huis qua 'achter de schermen systeem', dus ik ga het nu ook meer écht communiceren. Al met al is in het organiseren meer tijd gaan zitten dan ik had verwacht. Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-18864703478914302022011-03-18T10:54:00.000+01:002011-03-18T10:54:11.542+01:009 april: Zoet en Zo Challenge in DeventerVoor wie het leuk vindt... op 9 april vindt in Deventer de Zoet en Zo Challenge plaats. Naast een leuke beurs met allemaal stands op het gebied van taartdecoratie, koekjes versieren, chocola, enz. hebben ze een live taartwedstrijd. In 5 uur tijd gaan 3 teams een taart van 5 lagen hoog maken. Een soort van Ultimate Cake-Off dus!
Bij Zoet en Zo heb ik de eerste Wilton Cursus gevolgd (Wilton Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-15448995231238731092011-03-17T15:56:00.003+01:002011-03-17T15:57:35.693+01:00www.customcake.nlVoor wie nieuwsgierig is... De website van Custom Cake staat nu live!Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-6310396153944597002011-03-14T16:10:00.001+01:002011-03-14T16:10:34.027+01:00Room-hangop met mangoEen supersimpel recept waarvan ik denk 'waarom maak ik het niet vaker'? Het antwoord is simpel: ik vergeet gewoon heel makkelijk om vast de dag er voor de yoghurt in de doek te doen.... Dat is het enige nadeel aan dit recept: je moet er gewoon op tijd aan denken dat je dit wil maken!
Ingrediënten (voor 4-6 porties):
1 liter magere yoghurt
1 pakje slagroom
wat (poeder)suiker
1 Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-65200202466402658602011-03-14T16:01:00.000+01:002011-03-14T16:01:01.689+01:00Tagliatelle met gorgonzola, salami en tomatensausHier in huis ben ik de kok. Arjan houdt niet zo van koken. Maar er is één gerecht dat ik van hem heb geleerd! En dat is dit gerecht. Het is supermakkelijk te maken en één van Arjan's favorieten. Misschien niet echt hoogstaand, maar dat hoeft ook niet elke dag ;-)
Ingrediënten (voor 3 à 4 personen):
250 gram tagliatelle
1 pakje Heinz Tomato Frito of 1 pakje passata di pomodoro (dieNathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-73087506711255649922011-03-14T15:52:00.000+01:002011-03-14T15:52:40.936+01:00Met trots stel ik aan u voor: Custom Cake!De afgelopen tijd is het nogal stil geweest hier. We hebben genoten van een week wintersport (voor het eerst!), maar vooral ben ik achter de schermen druk geweest met het opzetten van m'n eigen bedrijf. Vorige week heb ik mij onder de naam Custom Cake ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en morgen ga ik officieel van start (symbolisch heb ik m'n moeders verjaardag als startdatum gekozen... Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com4tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-84029949030673277992011-02-10T20:24:00.002+01:002011-02-10T20:26:10.684+01:00My Blog has Attitude Blog AwardWat had ik een leuke verrassing in m'n mailbox van de week! Van Jeanne kreeg ik de "My Blog has Attitude Blog Award" omdat "je heel duidelijk beschrijft hoe je een gerecht maakt. En daarbij de nodige foto`s neerzet om alles duidelijk te maken. " aldus Jeanne. Dank je wel!
Jeanne heeft een mooie blog over scrappen en zo. Scrappen vind ik leuk om te zien, maar is eerlijk gezegd helemaal niets Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-63284121504003642472011-02-08T18:02:00.001+01:002011-03-14T15:53:30.242+01:00Taarten van de afgelopen tijd / onderneming beginnenDe afgelopen week stond een beetje in het kader van taarten bakken & versieren. Voor een deel komt dat omdat ik ben begonnen met de cursus 'Wilton decorating basics'. Daar leer ik vooral veel basis-spuittechnieken. Aangezien ik nog helemaal geen spuittechnieken geleerd heb (en tot nu toe maar wat gedaan heb met goedkope Ikea-spuitzakken), is dat voor mij een goede plek om te starten ;-).
WatNathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com5tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-28542253305399681512011-02-04T13:32:00.001+01:002011-02-04T13:34:26.808+01:00Risotto met snijbonenHa, lekker. Zomaar opeens een paar uurtjes extra m'n handen vrij, want de meiden zijn allebei bij een vriendinnetje. Wel lekker, want meestal heb ik vrijdagmiddag het huis vol met 'helpende handen'. Vast m'n eigen schuld, want vaak ga ik vrijdagmiddag wat lekkers maken voor in het weekend.
Nu dus de kans om een 'achterstallig recept' even op m'n blog te zetten. Ik maakte het een tijdje geleden Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-3456822222174071512011-01-28T17:20:00.001+01:002011-01-28T17:26:09.564+01:00Flautas de Pollo (Bloemtortilla's gevuld met kip)Laatst had ik zin in iets Mexicaans. Maar oh horror! De komijn was op. Geen zin (en tijd) om naar de winkel te gaan.... Opeens schoot me te binnen dat ik nog een leuk recept had gezien in het AH kookboek "Mexico". Snel er bij gezocht en ja hoor, daar stond het recept Flautas de Pollo. Geen komijn nodig. En de rest van de ingrediënten had ik gewoon in huis. Dat werd 'm dus! En het is gelijk een Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-998937881366737662011-01-28T16:21:00.000+01:002011-01-28T16:21:25.549+01:00Loempia'sHet was echt niet de eerste keer dat ik loempia's maakte. Wel de eerste keer dat ik ze samen met één van mijn dochters maakte. Want het was wel al een tijdje terug dat ik ze gemaakt heb. En, wat een verrassing..., ik had ze nog niet eens op m'n blog staan. Oeps... Bij deze rechtgezet!
Natuurlijk kun je gewoon filodeeg bij de supermarkt halen. Maar wat ik hier kan krijgen, zijn van die Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-58480982326708842592011-01-13T13:05:00.000+01:002011-01-13T13:05:36.285+01:00Kokoscake (met kokosfrosting)Soms kun je uit de raarste hoeken leuke recepten of inspiratie halen..... Ik heb een zwak voor (historische) romans. Niet van die flutromans, maar aan de romans met een beetje inhoud. Nu kun je dat niet altijd uit de kaft halen, dus soms ben ik wel eens wat aan het browsen naar goede ideeën. Lang leve Google en er zijn genoeg 'gelijkgestemde zielen'. Al browsend kwam ik de tip voor een Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-22191861232636805402011-01-10T11:22:00.000+01:002011-01-10T11:22:09.903+01:00Traditioneel Frans wit brood (op basis van een poolish)Eén van de leukste dingen van vakanties, is het andere eten. Want elk land heeft zo z'n eigen gewoontes, recepten, producten, enz. Hoewel Frankrijk vooral beroemd is om z'n kaasjes en wijnen, zijn wij ook gek op bijvoorbeeld het brood. Dit weekend heb ik weer eens een recept uit m'n Franse broodbakboek gemaakt. Helaas ben ik vergeten om tussentijds foto's te maken. En na de lunch was alleen dit Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-13559883497817437332011-01-10T11:03:00.001+01:002011-01-10T11:03:42.900+01:00Spruitjesstamppot met walnoten en oude kaasAl eerder schreef ik dat ik de site van Okoko leuk vindt. Alle nieuwe kookboeken kopen is zowel voor m'n portemonnee als voor m'n boekenkast niet leuk ;-). Op de site van Okoko besteden ze aandacht aan nieuwe kookboeken. Vast niet alle, maar wel veel. En ze plaatsen van vrijwel alle kookboeken 4 of 5 recepten. Leuk! En af en toe zit er een recept bij dat ik gelijk wil uitproberen. Dit was zo'n Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-22530720835305726892011-01-08T16:50:00.003+01:002011-01-10T11:58:12.281+01:00Dag 2010, hallo 2011!Wat een jaar was 2010! Hoewel er op persoonlijk vlak in de familie- en vriendenkring genoeg gebeurd is (vooral op het gezondheidsvlak), was het toch een heel mooi jaar. Een jaar waarin Arjan en ik onze dochters weer verder hebben zien opgroeien. We hebben twee leuke, lieve, lekker eigenwijze meiden, die op school zeker niet onderdoen voor hun klasgenootjes. Ook was het een jaar waarin we heerlijkNathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com10tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-15441619476806193552010-12-27T16:19:00.000+01:002010-12-27T16:19:03.041+01:00Charlotte met frambozenschuimijsHet dessert voor Kerst 2010 is uitgekozen door onze dochters. Nu weet ik niet zeker of ze het hebben gekozen om de strik of om de lange vingers of om de frambozen, maar dat doet er ook niet toe. Het ziet er erg leuk uit en het smaakt heerlijk!
Wel een kleine kanttekening... ik heb de charlotte de dag voor kerst gemaakt. Het had dus 24 uur in de vriezer gestaan tegen de tijd dat ik 'm er uit Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-22393908786878309312010-12-27T16:09:00.001+01:002010-12-27T16:10:08.471+01:00Gemarineerde rosbief met rode-portsausDingen als rosbief maken, is eigenlijk altijd een gok. Vooral als je recepten aan moet passen naar het aantal personen. Het recept dat ik had, was voor 8 personen. Dus dan wordt een grotere rosbief gebruikt. Hoewel wij echt wel van vlees houden, is 1,2 kg echt te veel ;-). Dus ik had een kleinere rosbief. Ik weet nu zeker dat ik graag een vleesthermometer wil, zodat ik de kerntemperatuur in de Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-2538181673069315666.post-88798561562935321312010-12-27T13:22:00.001+01:002010-12-27T13:23:10.237+01:00Sperziebonen met walnotenEen gewone groente, die door de walnoten toch heel bijzonder wordt!
Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gram spercieboontjes, schoongemaakt
ca 75 gram walnoten, grof gehakt
ca 25 gram boter
(versgemalen) zeezout en peper
Kook de boontjes in licht gezouten water beetgaar. Laat de boontjes in een vergiet goed uitlekken.
Smelt de boter in een koekenpan. Bak de walnoten hier even in.Nathaliehttp://www.blogger.com/profile/04011399166258471136noreply@blogger.com0