Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 10 mei 2011

Kersenclafoutis

Altijd leuk, van die moeilijke namen ;-). Het gerecht zelf is helemaal niet moeilijk en vooral heel erg lekker! Ideaal als nagerecht bij een etentje, want vlak voor je het hoofdgerecht opdient schuif je het in de oven en tegen de tijd dat je aan het nagerecht toe bent, dan is 'ie klaar.
In het oorspronkelijke recept (een kaartje van Super de Boer) stond dat dit voor 4 personen was. Nou... dan moet je dit ook gelijk als hoofdgerecht eten, want voor 4 personen is dit echt te veel. Het is meer iets voor ca 8 personen en dan reken ik niet karig!





















Ingrediënten (voor ca 8 personen):
pot kersen (ca 350 gram), uitgelekt
2 eieren
80 gram bloem
130 gram boter
60 gram suiker
150 ml melk
1 vanillestokje
extra nodig: ovenschaal (doorsnede 20 cm); die van mij was 24 cm doorsneden, je clafoutis wordt dan wat lager

Verwarm de oven voor op 220 graden. Klop de eieren los en meng de bloem er door. Smelt 80 gr boter en klop dit door het beslag en voeg langzaam de suiker en melk toe. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg er uit. Voeg toe aan het beslag.

Vet de ovenschaal in, verdeel de kersen over de bodem en schenk het beslag er over.
Bak ca 10 min op 200 graden (verlaag dus de temperatuur iets). Snij de rest van de boter in stukjes. Verdeel dit na die 10 minuten over de clafoutis en verlaag de temperatuur naar 180 graden. Bak nog eens 25 minuten tot gaar.





















Bestrooi met wat poedersuiker en serveer warm uit de schaal. Eet smakelijk!
Posted by Picasa

1 opmerking: