Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 20 april 2010

Wraphapjes voor een feestje

Laatst waren we bij vrienden voor een feestje, want hun dochters werden 5. Ze had toen erg lekkere hapjes gemaakt van wraps. Dus ik heb gelijk maar om het recept gevraagd. Het antwoord van m'n vriendin: eigenlijk is er niet echt een recept, maar je doet er tussen wat je lekker vindt. Haar wraps heb ik zo goed mogelijk nagemaakt voor Arjan's verjaardagsfeest. Aangezien het bord met de hapjes telkens snel leeg was, denk ik dat ik kan zeggen dat het een succes was ;-).

Terwijl ik dit typ bedenk ik me dat ik geen foto's van het eindresultaat heb, maar ja.

Ingredienten carpacciowrap:
Tortilla (wrap), carpaccio, pest, pijnboompitten (de volgende keer mogen er iets meer tussen dan ik nu had), rucola en stukjes oude kaas (bijv. Old Amsterdam)


Ingrediënten gerookte zalm wrap:
Tortilla (wrap), roomkaas, gerookte zalm, versgesneden dille (ik ben daar iets te enthousiast mee geweest, maar het was nog steeds lekker)


Ingrediënten kipfiletwrap:
Tortilla (wrap), kruidenkaas, kipfilet, rucola (de volgende keer doe ik nog een beetje versgemalen peper er over)


Leg/smeer de ingrediënten op de wrap. Rol het strak op en doe dit in vershoudfolie. Leg de rollen een paar uur (of een dag...) in de koelkast. Hierdoor stijft het op.


Haal de folie er, na het opstijven, af. Steek prikkertjes in de rol en snij dan in dikke plakken (bij voorkeur stukken die je in 1 of 2 happen op kunt eten). Leg ze op een bord en presto!

Eet smakelijk :-)

2 opmerkingen:

  1. Hoi, hoi,

    Ik heb een paar van je recepten 'gepikt' voor de verjaardag van Anton afgelopen vrijdag en het was een groot succes. Zaterdag was mijn moeder jarig en toen vroeg ze of ik nog wat wilde maken en ook hier waren de bordjes zo leeg!!

    Simone
    (mama van Hannah en Eva/meerlingenforum)

    BeantwoordenVerwijderen