Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

donderdag 25 november 2010

Kip met rijst uit de oven (éénpansgerecht)

Eindelijk weer eens iets nieuws geprobeerd! Of beter gezegd: iets nieuws dat niet te maken heeft met cupcakes of taarten.... Op dat gebied ben ik genoeg aan het uitproberen, maar (heel gemeen): die recepten deel ik voorlopig nog even niet.

Maar dinsdag had ik het op m'n heupen. Had zin in heel iets anders dan normaal. Een beetje surfend op BBC GoodFood kwam ik dit recept tegen. Dat vond ik wel een leuk idee! Eigenwijs als ik ben heb ik wel het één en ander aangepast. Het resultaat was super! Lekker sappige kip, smeuïge rijst (zonder papperig te zijn), heerlijke geuren en super smaak. Aangezien Gaia en Isis patat hadden willen eten (het zal ook eens niet...), bliefden de dames de rijst niet. Die hebben het gehouden bij de kip en de salade die ik er los bij had gemaakt.
















Ingrediënten:
2 el zonnebloem olie
4 kippenbouten (snij de poot en de 'karbonade' los)
1 grote ui, in dunne ringen
1 el komijn
1 el paprikapoeder
1 el chilipoeder
350 gram langkorrelrijst
700 ml kippenbouillon
300 gram diepvries erwten
een klein handje geroosterd amandelschaafsel
een klein handje sultana's (rozijntjes)
extra nodig: pan met deksel die in de oven kan (ik gebruik een gietijzeren braadpannetje voor dit gerecht)

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit de olie in een pan. Braad de kipdelen ca 8 tot 10 minuten, zodat de kip een lekker knapperige korst heeft. Voeg de ui toe en bak deze ca 5 minuten mee. Strooi de kruiden er over en bak deze nog 1 minuutje mee.
















Meng de rijst en de bouillon er door en breng alles aan de kook.

















Doe een deksel op de pan en zet de pan 30 minuten in de oven.
Haal de pan na 30 minuten uit de oven en roer de diepvrieserwten er door heen. Laat het geheel nog heel eventjes staan (een minuutje of 5, zo worden de erwten beetgaar) en roer dan de amandelschaafsel en rozijntjes er door.

Serveer het met een salade of zo er bij en smullen maar. Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hey Nathalie!
    Ik geniet van je fotos van de gerechten tijdens de bereiding. Die pruttelende pan ziet er echt lekker uit!
    Ga door!
    Groet,
    Juancho
    (tapas bonitas.nl)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Juancho,

    Bedankt voor het compliment :-). Zal m'n best doen om zo door te blijven gaan!

    Groetjes,
    Nathalie

    BeantwoordenVerwijderen