Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 8 februari 2011

Taarten van de afgelopen tijd / onderneming beginnen

De afgelopen week stond een beetje in het kader van taarten bakken & versieren. Voor een deel komt dat omdat ik ben begonnen met de cursus 'Wilton decorating basics'. Daar leer ik vooral veel basis-spuittechnieken. Aangezien ik nog helemaal geen spuittechnieken geleerd heb (en tot nu toe maar wat gedaan heb met goedkope Ikea-spuitzakken), is dat voor mij een goede plek om te starten ;-).

Wat een verschil maakt het als je goed 'spuitmateriaal' hebt zeg! De Ikea-spuitzakken zijn op zich wel aardig, maar echt alleen als je weinig eisen aan het eindresultaat stelt. Die zakken en ik zijn nooit vriendjes geworden.... Maar nu ik met zo'n Wilton-zak en -spuitmondje gewerkt heb, lukt het mij opeens wel om mooie dingen te maken! Les 1 had ik gemist omdat we naar de begrafenis van Arjan's opa 'moesten'. Gelukkig was les 1 vooral uitleg over hoe je een taart moet bakken en zo. Jammer dat ik het gemist heb, maar gelukkig in mijn geval echt geen ramp. Bakken lukt me wel! In les 2 begonnen we echt met spuittechnieken. Deze taart heb ik zaterdag gemaakt:
De foto is niet helemaal geweldig, want ik heb 'm met m'n iPhone gemaakt. Maar het geeft een goed idee van hoe de taart er uit zag. De smaak was best aardig, maar ik vrees dat ik niet van dat hele zoete hou. En tja... als de hele taart onder een laag icing zit, dan wordt hij gewoon zoet. Het ging mij vooral om de technieken. En Gaia en Isis eten het graag op, hahaha.

Ook komen er nu zo af en toe 'bestellingen' binnen. Zo heb ik vandaag deze taart 'afgeleverd':

De opdracht was "iets met dansen, kleuren roze en paars, roosjes of zo zou ook wel leuk zijn. Nou, volgens mij heb ik aan alle eisen voldaan ;-)

En voor wie zich afvraagt hoe het met m'n ondernemingsplannen staat: die gaan door! Nu ik mentaal alle voors en tegens heb afgewogen, ga ik (eindelijk....) de dingen regelen. Spannend, maar vooral ook heel erg leuk! Vooral omdat ik dan ook het één en ander aan materiaal 'moet' gaan shoppen. Echt een straf....

Binnenkort, als we richting de officiële startdatum gaan, zal ik meer vertellen!
Posted by Picasa

5 opmerkingen:

 1. Veel succes met je ondernemingsplannen :-). Ben nieuwsgierig wat je allemaal gaat doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit/deze blog moet je echt zien! Waanzinnige decoratie en soms ook een soort tutorials.
  http://sweetsugarbelle.blogspot.com/
  Gr. Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie taart! Van een vriendinnetje krijg ik een workshop om zo'n mooie taart te maken voor mijn verjaardag cadeau. Toen ze naast me in de keuken stond en ik met mijn nieuwe speculaasplankje bezig was, onstond het idee spontaan. Ik heb er zin in!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, zo'n workshop! Zelf ben ik ooit 'gewoon' begonnen, maar gelijk de juiste technieken leren in plaats van uitvogelen heeft ook wel wat ;-).
  Veel plezier vast bij die workshop! Binnenkort volgt een linkje met m'n website waar alle foto's op komen. Er wordt nu hard aan gewerkt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Gerry: dat is inderdaad een leuke blog. Was haar al surfend ook al eens tegen gekomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen