Oei oei oei... al weer veel te lang geleden dat ik iets op m'n blog heb gezet.... Dat betekent niet dat ik geen leuke dingen heb uitgetest in de keuken. Maar wel dat ik nogal druk ben geweest. Custom Cake staat nu als een huis qua 'achter de schermen systeem', dus ik ga het nu ook meer écht communiceren. Al met al is in het organiseren meer tijd gaan zitten dan ik had verwacht. Vooral omdat er al snel aardig wat bestellingen tussendoor kwamen. Hartstikke leuk! Maar je kunt je tijd maar één keer besteden, dus daar heeft m'n blog een beetje onder geleden ;-).
Nu even goedmaken met 2 leuke brunchgerechten. Beiden zijn geïnspireerd op een recept dat ik bij Super de Boer zag. Eerst de bladerdeegtaartjes: makkelijk te maken (wel wat voorbereidingswerk) en erg lekker. Het origele recept was met brie, maar ik heb lekker eigenwijs geitenkaas gebruikt.
Ingrediënten (voor 8 personen):
8 plakjes bladerdeeg
ca 200 gram geitenkaas
2 grote peren
6 plakken goede rauwe ham
ca 3 el pijnboompitten
ca 3 el (bloesem)honing
extra nodig: bakpapier (of zo'n siliconen vel)
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden (hete lucht: 200 graden).
Snij de geitenkaas in dunne plakjes en verdeel dit over het bladerdeeg. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Verdeel dit over de geitenkaas.
Snij de ham in reepjes. Verdeel dit over de peer. Vouw de randen van de bladerdeeg iets naar binnen. Verdeel de pijnboompitten en de honing er over.
Bak in 15-20 minuten gaar in de oven. Eet smakelijk!
Jonge kaas, ipv geitenkaas.
BeantwoordenVerwijderenGebakken gehakt + champignons als vulling (goed doorbakken) ipv peren.
Bacon erbij. Beetje geraspte kaas eroverheen.
Moet goed te eten zijn :)