Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 8 januari 2013

Hapjes / Tapas / Mezze

Aiaiai....wat is de tijd toch voorbij gevlogen! Laat ik beginnen met iedereen een heel leuk, gelukkig, gezond en smakelijk 2013 te wensen.


Natuurlijk is het hartstikke leuk dat ik veel voor mijn bedrijf (www.customcake.nl) bezig ben, maar mijn foodblog heeft er wel heel zwaar onder geleden... Sorry! Ik ga proberen het weer 'in mijn systeem' te krijgen. Heb ik gelijk een goed voornemen voor 2013 ;-).


Eens in de zoveel tijd, vooral op een zondag, vinden we het leuk om niet 'gewoon' te eten, maar allemaal verschillende hapjes op tafel te zetten. Je mag het hapjes noemen, tapas, mezze.... het komt in grote lijnen op hetzelfde neer! Hoe dan ook is het heerlijk :-).


Op bovenstaande foto staan de volgende dingen:
- met roomkaas en honing gevulde peppadews (simpelweg roomkaas losroeren met honing naar smaak en daar de peppadews mee vullen)
- bladerdeegstengels met sesam en bladerdeegstengels met zeezout (in beide gevallen: bladerdeeg in reepjes snijden, bestrijken met ei en bestrooien met respectievelijk sesam of zeezout; ca 15-20 minuten in oven van 200 graden)
- paprikataartje met chorizo (uit het "Handboek Oven" van Koken met Karin)
- bladerdeegdriehoekjes met geitenkaas, honing en thijm (snij geitenkaas in blokjes of verkuimel deze boven een helft van het bladerdeeg, doe er wat honing over, beetje thijm; dichtmaken en 20-25 minuten in oven van 200 graden).
- worstebroodjes (grotere variant van deze)
- wraphapjes
- foccacia met zongedroogde tomaat en rauwe ham


Al deze hapjes had ik samen met Gaia en Isis gemaakt. De dames zijn ondertussen al weer 7 jaar en vinden het geweldig om af en toe 'keukenhulpje' te zijn. Voor de veiligheid (en om te voorkomen dat ik gek wordt van hun gekibbel) zijn ze meestal niet tegelijk keukenhulp, hahaha. Maar dit hapjes-feest is dus prima samen met kinderen te maken!

1 opmerking: