Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

vrijdag 24 september 2010

Hazelnoot-chocoladepasta

We hebben al jaren een hazelnootboom in de tuin staan. Die zorgt 's ochtends in de zomer lekker voor wat schaduw. Maar in de herfst (of zo tegen de herfst) dan komen de hazelnootjes. De meiden vinden dat geweldig! Momenteel zijn ze op school met het thema 'oogst' bezig. Dus ze waren druk aan het oogsten deze week (lees: noten aan het rapen). Ze hebben ook al hazelnoten én een hazelnoottak mee naar school genomen om het te laten zien, zodat andere kindjes konden zien dat ze echt aan bomen groeien en niet uit de grond komen ;-).

Maar nu hadden ze dus gehoord dat je ook zelf hazelnootpasta kunt maken. Dus mama mocht aan het kraken! Nu vind ik dat op zich niet erg, maar voor pasta moet je toch wel heel veel kraken hoor! Maar ja, na een uur flink kraken had ik wel genoeg voor 2 potten pasta.

De meiden hebben geholpen. Bij dit recept kan dat ook heel erg goed! Op het roosteren en malen na, is het eigenlijk bijna niets anders dan vooral goed roeren. En dat kunnen meisjes van 5 wel!

Ingrediënten (voor 2 potjes van ca 400 gram):
200 gram hazelnoten, 'schoon' (je hebt dus ongepeld meer nodig)
200 gram pure chocolade (hoe beter de kwaliteit, hoe lekkerder je pasta wordt)
100 gram ongezouten roomboter
1 blikje gecondenseerde melk


Rooster de hazelnoten licht in een droge pan. Na het roosteren, doe ze dan in een lekker ruwe handdoek en wrijf ze dan even stevig af. Op die manier ben je het meeste van de bruine velletjes kwijt! Maal ze daarna heel fijn (bijvoorbeeld met een keukenmachine). Dat fijnmalen duurde m'n dochters wat te lang, dus wij hebben pasta met stukjes ;-). Zet dit even aan de kant.

Smelt de chocolade en boter au-bain-marie. Roer het goed door elkaar en haal het van het vuur. Roer dan de gecondenseerde melk er door met een garde. Roer tenslotte de gemalen hazelnoten er door. Doe het over in de potjes of bakjes en laat het verder afkoelen. Klaar!

Dit was het resultaat bij ons vóór het afkoelen. Na het afkoelen waren de bubbels er ook uit. Je ziet dus op de foto geen hele hazelnoten drijven ;-).

O ja, wat volgens de dametjes het allerleukste was, was het testen:Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. MMM dat ziet er lekker uit aan de foto's te zien was het dat ook. Eigenlijk niet eens zo moeilijk te maken. Moeten wij ook eens proberen.

    BeantwoordenVerwijderen