Bij een gebakken, en dan vooral een gefrituurd, visje is remouladesaus erg lekker. Nu kun je die kant&klaar kopen, maar deze zelfgemaakte variant vind ik zelf veel lekkerder!
Ingrediënten:
200 ml mayonaise
1 el kervel (gedroogd)
1 el dragon (gedroogd)
2 el peterselie (gedroogd)
20 gram augurk, heel fijngesneden
10 gram ui, heel fijngesneden
5 gram kappertjes, heel fijngesneden
5 gram mosterd
beetje zout & peper
Het is eigenlijk heel simpel: doe alle ingrediënten in een kommetje en roer het goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en klaar ben je!
Je kunt overigens ook heel goed verse kruiden gebruiken ipv gedroogde kruiden, maar ik heb niet altijd alles vers in huis ;-).
PS: sorry voor de slechte kwaliteit van de foto maar ik had het snel even met m'n iPhone op de foto gezet voor het op zou zijn!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hi deze saus zit er heerlijk uit! Als je verse kruiden gebruikt kun je dan dezelfde hoeveelheid aanhouden als voor de gedroogde versie?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Caren
Bij verse kruiden moet je wat meer gebruiken dan bij gedroogde kruiden. Bijna het dubbele; is een beetje afhankelijk van hoe vers ze zijn. Als ze net geplukt zijn, heb je iets minder nodig dan wanneer ze al een aantal dagen in de winkel hebben gelegen. Kwestie van wat er in doen, even proeven en eventueel wat er bij doen :-)
BeantwoordenVerwijderen