Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

dinsdag 5 oktober 2010

Remouladesaus

Bij een gebakken, en dan vooral een gefrituurd, visje is remouladesaus erg lekker. Nu kun je die kant&klaar kopen, maar deze zelfgemaakte variant vind ik zelf veel lekkerder!
Ingrediënten:
200 ml mayonaise
1 el kervel (gedroogd)
1 el dragon (gedroogd)
2 el peterselie (gedroogd)
20 gram augurk, heel fijngesneden
10 gram ui, heel fijngesneden
5 gram kappertjes, heel fijngesneden
5 gram mosterd
beetje zout & peper

Het is eigenlijk heel simpel: doe alle ingrediënten in een kommetje en roer het goed door elkaar. Breng op smaak met zout & peper en klaar ben je!

Je kunt overigens ook heel goed verse kruiden gebruiken ipv gedroogde kruiden, maar ik heb niet altijd alles vers in huis ;-).

PS: sorry voor de slechte kwaliteit van de foto maar ik had het snel even met m'n iPhone op de foto gezet voor het op zou zijn!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Hi deze saus zit er heerlijk uit! Als je verse kruiden gebruikt kun je dan dezelfde hoeveelheid aanhouden als voor de gedroogde versie?

    Groetjes, Caren

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij verse kruiden moet je wat meer gebruiken dan bij gedroogde kruiden. Bijna het dubbele; is een beetje afhankelijk van hoe vers ze zijn. Als ze net geplukt zijn, heb je iets minder nodig dan wanneer ze al een aantal dagen in de winkel hebben gelegen. Kwestie van wat er in doen, even proeven en eventueel wat er bij doen :-)

    BeantwoordenVerwijderen