Ingrediënten (voor 4 mediumsized hamburgers):
300 gram gehakt
1/2 ui, heel fijn gesneden
1 flinke tl sambal oelek
een handje geraspte kaas (had nog wat over van de taco's de dag er voor, heb het niet gewogen..)
beetje paneermeel
wat (vloeibare) boter voor het bakken
Meng alles goed door elkaar en vorm er 4 hamburgers van. Dit doe ik zelf met de hand en ik probeer de randen dan zo recht mogelijk te krijgen. Op die manier blijven ze tijdens het bakken (naar mijn mening) wat mooier in vorm. Je hebt ook van die mooie hulpstukken waarmee je hamburgers kunt maken. Ooit heb ik zo'n ding gekregen. En eerlijk is eerlijk: de hamburgers die je er mee maakt zien er perfect uit en blijven ook mooier qua vorm bij het bakken. Maar het schoonmaken van dat ding vind ik zo'n crime, dat ik er dus niet aan begin (erg he...).
Verhit wat (vloeibare) boter in een koekenpan. Als het goed heet is, doe je de hamburgers er in. Draai ze niet te snel om (dan gaan ze namelijk makkelijk stuk). Verlaag de hitte van je plaat wat (ik heb een keramische plaat en ik zet 'm op 3/4 van de hoogte). Verlaag de temperatuur tot ca 1/4 zodra beide kanten een mooi kleurtje hebben. Zo kunnen ze nog een beetje extra garen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten