Ingrediënten:
1-1,5 kg vastkokende aardappelen (bijv. Nicola)
(gedroogde) thijm
(gedroogde) rozemarijn
olijfolie
(grof) zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontpit de aardappelen en snij in grove stukken. Schillen kan ook, maar juist door de aardappelen te schillen verlies je een deel van de smaak. Kook de aardappelen in licht gezouten water (mag gewoon zout zijn) tot ze bijna gaar zijn.
Giet de aardappelen dan af en laat ze goed uitstomen. Leg ze dan op een bakplaat. Officieel hoor je er nu olijfolie overheen te druppelen, maar dat lukt mij eigenlijk nooit rechtstreeks vanuit de fles. Dus doe ik een klein laagje in een schaaltje en ik strijk het er met m'n siliconen kwast overheen. Strooi er daarna thijm en rozemarijn over en schuif de plaat in de oven.
Na 25-30 minuten hebben de aardappeltjes een beetje extra kleur en vooral een heerlijke smaak gekregen! Strooi er vlak voor het opdienen wat zoutvlokken overheen. Of als je dat niet in huis hebt (zoals ik), dan kun je ook wat grof zeezout in een vijzel een beetje fijner maken en dat er overheen strooien. Normaal gesproken deed ik deed altijd gelijk met de thijm en rozemarijn er over heen. Maar in de Delicious had ik gelezen dat je dit voor 't beste effect er vlak voor het serveren pas op moest doen. En dat klopte! Er stond in dat artikel een hele verhandeling over dat het met de textuur te maken heeft. Wat het ook is... het is echt zo en zeker iets om te onthouden!
O ja, voor ik er vragen over krijg: deze keer heb ik 2 verschillende aardappelrassen gebruikt. Rode Pommes Culinaires van de C1000 en de 'gewone' Nicola. Ik had niet genoeg Pommes Culinaires meer, dus is het aangevuld met de Nicola's.
Ik heb vandaag je aardappeltjes gemaakt en ze zijn zeker voor herhaling vatbaar!
BeantwoordenVerwijderenWe hebben gesmuld hier:)
Fijn dat je er (ook) zo van genoten hebt!
BeantwoordenVerwijderen