Ingrediënten pittabroodjes:
210 ml water
1 el olijfolie
350 gram bloem, plus wat extra voor bestuiven (werkblad en broodjes)
1,5 tl zout
1 tl kristalsuiker
1 tl instantgist
De volgorde van natte/droge ingrediënten ligt aan je broodbakmachine. Volg dus de aanwijzingen van je apparaat op. Zorg er in ieder geval voor dat de gist niet nat kan worden en ook dat het niet in aanraking met de zout en/of suiker komt. Gebruik de stand 'deeg maken' of als je die hebt, de stand 'Pizzadeeg'.
Je kunt het ook met de hand kneden als je geen broodbakmachine hebt. Kneed dan alle ingrediënten goed door elkaar en kneed het daarna 10 minuten stevig door. Laat ongeveer 30 min. rusten. Kneed het dan heel lichtjes door en laat het dan rusten tot het ongeveer in omvang verdubbeld is (meestal 45 min-1 uur).
Verwarm de oven voor op 230 graden.
Haal het deeg uit de vorm/kom en leg het op een licht met bloem bestoven werkblad. Sla het voorzichtig door (doorslaan = lucht uit het deeg duwen). Verdeel het deeg in 6 tot 10 gelijk stukken (ik maak er meestal 6 of 7 stukken van). Rol van elk stuk een balletje.
Bedek de balletjes met ingevette huishoudfolie en laat ze ca. 10 minuten rusten. Schuif de bakplaat in de oven. Maak elk balletje iets platter en rol het tot een ovaal of cirkel van ca 5 mm dik. Bestrooi alle pittabroodjes licht met bloem. Bedek ze met ingevet cellofaan en laat ze 10 minuten rusten.
Leg de pittabroodjes op de verwarmde bakplaat en bak ze 6 minuten (of tot ze opgezwollen en heel licht gekleurd zijn). Laat ze afkoelen op een rooster (of leg ze in een doek in een schaal zodat ze lekker warm blijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten