Als je geen kleine taartvormpjes hebt, dan kun je het ook gewoon in een springvorm maken. Het moet dan langer in de oven, maar de smaak is (uiteraard) hetzelfde.
Ingrediënten:
1 pak mix voor Appeltaart
150 gram koude boter, in stukjes
1 ei (L) losgeklopt
100 gram gepelde walnoten, fijngehakt
50 gram suiker
2-3 tl kaneelpoeder
1 blik halve perziken
bloem om uit te rollen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Kneed de mix voor appeltaart met de boter en 2/3 deel van het ei tot een soepel deeg. Druk 2/3 deel van het deeg in de kleine taartvormpjes en maak een opstaand randje (in de springvorm moet die 2 cm zijn).
Meng de walnoten met de suiker en het kaneelpoeder en verdeel dit over de bodem van de taartjes. Laat de perziken goed uitlekken en verdeel ze met de bolle kant naar boven over het notenmengsel in de vormpjes.
Rol de rest van het deeg uit en bedek de perziken hier mee. Druk de randen goed aan. Als er niet vanzelf al dunne plekken in het deeg zijn ontstaan, prik dan een paar gaatjes in het deeg. Bestrijk de bovenkant met de rest van het ei en bak de taartjes in de oven in 30 minuten lichtbruin en gaar. Als je één grote taart maakt, dan moet het ongeveer 1 uur in de oven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten