Gehakt valt hier, in welke vorm dan ook, eigenlijk altijd in de smaak. Maar een gewone gehaktbal is ook maar zo 'gewoon'. Dus heb ik een keer wat anders bedacht voor bij een lekkere Mexicaanse maaltijd (let er op dat de zwarte bonen er zo ook wat smakelijker uitzien!).
Ingrediënten:
500 gram gehakt (ik heb deze keer half-om-half gebruikt, maar rundergehakt is eigenlijk wel lekkerder)
1/2 pot salsa (hot)
1/2 zak nacho chips naturel (of tortilla chips naturel); verkruimeld
Kneed alles goed door elkaar heen. De chips had ik niet zo heel fijn verkruimeld. Als het wat fijner verkruimeld is, zal het beter kneden (en waarschijnlijk nòg lekkerder worden). Draai er middelgrote ballen van. Ik heb er 11 ballen van gemaakt.
Bak de gehaktballen aan zoals je gewone gehaktballen braad. Blus niet af met water. Je hebt geen jus of zo nodig. Extra water doet alleen maar afbreuk aan de smaak en de krokante buitenkant.
Het resultaat is een lekkere gehaktbal met een 'knapperige' buitenkant. Een geslaagd experiment :-).
donderdag 22 januari 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten