Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

donderdag 22 januari 2009

Salsa gehaktballetjes

Gehakt valt hier, in welke vorm dan ook, eigenlijk altijd in de smaak. Maar een gewone gehaktbal is ook maar zo 'gewoon'. Dus heb ik een keer wat anders bedacht voor bij een lekkere Mexicaanse maaltijd (let er op dat de zwarte bonen er zo ook wat smakelijker uitzien!).

















Ingrediënten:
500 gram gehakt (ik heb deze keer half-om-half gebruikt, maar rundergehakt is eigenlijk wel lekkerder)
1/2 pot salsa (hot)
1/2 zak nacho chips naturel (of tortilla chips naturel); verkruimeld

















Kneed alles goed door elkaar heen. De chips had ik niet zo heel fijn verkruimeld. Als het wat fijner verkruimeld is, zal het beter kneden (en waarschijnlijk nòg lekkerder worden). Draai er middelgrote ballen van. Ik heb er 11 ballen van gemaakt.

















Bak de gehaktballen aan zoals je gewone gehaktballen braad. Blus niet af met water. Je hebt geen jus of zo nodig. Extra water doet alleen maar afbreuk aan de smaak en de krokante buitenkant.

Het resultaat is een lekkere gehaktbal met een 'knapperige' buitenkant. Een geslaagd experiment :-).

Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten