De ingrediënten die ik heb gebruikt:
650 gram gehakt (dat is bijna 1,5 lbs)
120 gram paneermeel
1/2 kop water
1 eetlepel Italiaanse kruiden
ruim 1/2 kop pasta saus (Heinz pasta saus met zongedroogde tomaatjes en lente-ui)
1/2 bolletje geraspte mozzarella
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht oven op 170 graden).
Kneed het gehakt met de kruiden, water en paneermeel goed door elkaar. Vet de muffinplaat goed in en druk het gehakt daar dan in.
Maak met een eetlepel een deuk in het gehakt. Doe hierin een schepje pastasaus (ongeveer 1 eetlepel per gehaktbroodje).
Zet dit nu 30 minuten in de oven. Na 30 minuten de plaat even uit de oven halen en er de geraspte mozzarella over verdelen.
Zet dit nog voor ongeveer 5 minuten in de oven. Laat ze daarna ongeveer 5-10 minuten staan voor je ze uit de plaat haalt. Wij gebruiken er ongeveer 6 in één keer. De rest kun je heel goed invriezen heb ik begrepen, dus de andere 6 staan nu in de diepvries om een volgende keer lekker makkelijk te kunnen eten! Ze zijn zowel warm als koud heel lekker. Ze hebben uiteindelijk het formaat van een flinke gehaktbal, dus ook voor de kids een prima formaat. Wij vonden de 'mini meatloafs' oftewel de mini gehaktbroodjes erg lekker zo!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten