Ingrediënten salade:
zakje jonge veldsla
1 Granny Smit appel (in stukjes)
50-75 gram walnoten (grof gehakt)
wat geraspte kaas
honing-mosterddressing (bij voorkeur zelfgemaakt)
Ingrediënten honing-mosterddressing:
5 el olijfolie (extra virgine)
2 el citroensap (vers geperst is het lekkerst)
1 el mosterd
1 el honing
1/2 teen knoflook (of 1 klein teentje), fijngehakt
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en voilà: een heerlijke dressing! Supermakkelijk te maken en veel lekkerder dan een kant-en-klaar dressing.
Voor de salade: was de sla met heel koud water en laat goed uitlekken. Vaak wordt gezegd dat het niet nodig is, want de sla wordt gewassen vóór ze het verpakken. Maar voor de zekerheid was ik het toch altijd nog even, want je hoort nog wel eens dat mensen een nare bacterie hebben opgelopen door het eten van kant-en-klaar-salades. Mocht je daar niet bang voor zijn: het wassen van de sla frist de blaadjes ook enorm op, waardoor ze extra knapperig zijn. Alsof je het net uit de tuin hebt gehaald....
Doe de sla in de kom. Doe er de blokjes appel en stukjes walnoot overheen. "Drizzle" de dressing er overheen. Voor deze salade heb ik de helft van het dressing-recept gebruikt (de rest kun je prima een dag of 2-3 in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje). Strooi wat geraspte kaas er over en presto.
De salade heb ik geserveerd bij een lekker biefstukje en aardappeltjes uit de oven. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten