Op de verpakking stond dat het met 8 minuten koken gaar zou zijn. Het leek me sterk, dus ik ging er van uit dat het iets van 20-30 minuten nodig zou hebben. Dom... als ik op internet een beetje verder had gelezen, dan had ik geweten dat het 2 uur (!!) moest koken. Oeps... Nou ja, dan eten we dit morgen wel (en weer snel wat anders gemaakt om die dag te eten, pfff... lezen is soms erg moeilijk....).
Dus 'de tip van vandaag': bedenk op tijd dat je dit wilt gaan eten! Zet 's ochtends vroeg de bonen in koud water (of de avond er voor) en ga uit van 2 uur kooktijd voor je met de rest van de bereiding begint. Op de foto hieronder zit het nog in de pan. Op een andere foto (met de salsagehaktballetjes er bij) zal ik het netter presenteren ;-).
Ingrediënten:
400 gram zwarte (gedroogde) bonen
3 el olie
2 uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, ontpit, in stukjes
1 rode peper, ontpit, in stukjes
1 tl gemalen komijn
1 el suiker
zout
Laat de bonen minstens 4 uur weken in koud water. Breng de bonen met het weekwater aan de kook en kook het 2 uur (af en toe roeren).
Verhit de olie en fruit de ui en knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg de paprika, peper en komijn toe. Ik heb zelf komijnzaden in huis ipv gemalen komijn, maar als je dat in de vijzel doet krijg je natuurlijk ook gemalen komijn, hahaha. Fruit alles nog 2 minuten door.
Voeg het mengsel, samen met de suiker en wat zout toe aan de bonen en laat in ongeveer 20 minuten zonder deksel zachtjes koken tot het vrij droog is.
Hierbij serveer ik witte rijst, wat gesneden tomaat, geraspte kaas, tortilla's, salsa, sour cream (of creme fraiche; dat kan ook) en salsagehaktballetjes (recept staat ook op deze blog). Helaas had ik geen sla in huis, want dat is ook altijd lekker bij dit soort dingen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten