Een tijdje geleden was er een kleine boekbespreking van een kookboek met allemaal Brownie-recepten. Arjan is gek op brownies, dus ik heb 2 van de recepten die er bij stonden eens uitgeprobeerd. Deze vonden we het lekkerst (hoewel de andere ook goed was). En ja: je leest het goed WE vonden deze het lekkerst. Normaal gesproken hou ik niet zo van pure chocolade, maar deze brownies hebben mij een beetje bekeerd, tot grote vreugde van Arjan, hahaha. Omdat de oven gisteren toch aanstond voor het verse brood bij de snert, heb ik (toen het brood klaar was) deze brownies de oven ingeschoven. Een goed excuus om wat lekkers te maken!
Ingrediënten:
300 gram pure chocolade
150 gram ongezouten boter
50 gram cacaopoeder, gezeefd
4 grote scharreleieren
200 gram fijne kristalsuiker
100 gram walnoten (of pecannoten), gehakt
om te serveren: poedersuiker en evt. creme fraiche of zure room
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht op 160-170 graden)
Smelt de chocolade en de boter au-bain-marie. Voeg de cacaopoeder toe en zet het weg.
Klop de eieren met een mixer. Voeg de suiker toe en klop tot de massa in volume verdubbeld is. Spatel met een metalen lepel voorzichtig de chocolade er door en daarna de noten.
Schep het mengsel in de vorm en strijk het glad. Versier het eventueel nog met wat hele walnoten die je er losjes bovenop legt.
Bak 25-30 minuten, tot de bovenkant net stevig aanvoelt. Laat afkoelen.
Voor 12 stukken. Serveer op kamertemperatuur, bestrooid met poedersuiker en evt. met een lepel crème fraiche of zure room. Ze zijn afgesloten in een bakje maximaal 3 dagen houdbaar.
oefff lekkurrr ! al gaan we 3 dagen bewaren natuurlijk niet halen hahahhaha
BeantwoordenVerwijderen