Ingrediënten (4 personen):
4 panga (pangasius) filets
ca 3 el olie (wokolie, pindaolie of arachideolie)
1 el witte azijn
1 el rietsuiker
1 à 2 tl maïzena (afhankelijk van het merk is mijn ervaring...)
200 ml koud water
(versgemalen) peper en zout
evt. wat grof gehakte (zoute) pinda's voor er overheen (had ik niet gedaan om dat ik ze niet meer had - dacht toch echt dat ik ze nog had, maar ja - volgende keer zeker weten er wel bij)
Kook de rijst gaar en hou het warm.
Wok in één pan de groenten en verhit in een andere pan de olie. Bak hierin de visfilets aan beide kanten lichtbruin. Maak een papje van de suiker, azijn, maïzena en 200 ml koud water. Voeg dit bij de vis en sudder de vis in ca 10-12 minuten gaar. Breng op smaak met (versgemalen) zout en peper. Als de saus te dun is, bindt 'm dan met een klein beetje extra maïzena bij.
Verdeel de rijst, groenten en vis over de borden. Lepel de saus over de vis. Bestrooi evt met gehakte zoute pinda's. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten