Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

woensdag 7 juli 2010

Cupcakes (en taart voor de juffen; traktatietijd!)

In de 'grote vakantie' zijn de meiden jarig. Daarom mogen ze vandaag al op school trakteren en een beetje jarig zijn. Ze waren duidelijk in hun wensen: kleine taartjes voor de kinderen en een grote taart voor de juffen. En tattoo-pennen... Dat is gelijk het voordeel van een tweeling zijn: je kunt samen 2 dingen bedenken hahaha.

Natuurlijk hebben de dametjes ook overal mee geholpen. Zo worden ondertussen al best handig in de keuken. Erg leuk om te zien. De resultaten zijn ook iets om best een beetje trots op te zijn:Ingrediënten (voor 12 cupcakes):
125 gram boter
125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram witte basterdsuiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
2 à 3 el melk
extra nodig: muffinvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix alles behalve de melk met de mixer (of een keukenmachine) goed door. Voeg daarna 1 voor 1 de eetlepels melk toe en mix het goed door. Omdat ik vrij grote eieren had, vond ik 2 el wel genoeg.


Zet van die papieren cakevormpjes in de uitsparingen van de muffinvorm. Het is op de foto niet zo goed te zien, maar deze keer had ik hele leuke bedrukte vormpjes gebruikt (gekocht bij www.deleukstetaartenshop.nl). Er staan kroontjes en zo op en ze zijn prachtig roze. Helemaal geweldig in de ogen van meisjes van bijna 5 ;-).

Verdeel het beslag over de vormpjes. Zet het 15-20 minuten in de oven. De timer zet ik zelf op 15 minuten. Dan controleer ik ze even en zet ik de oven nog 2-3 minuten op de hete lucht voor een extra mooi kleurtje (en krokanter bovenlaagje; dat is nl favoriet bij de meiden). Dit is echter per oven verschillend.

Haal ze, als ze bruin en gaar zijn, zo snel mogelijk uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen. Je kunt ze eventueel nog versieren met slagroom, fondant, enz. Eet smakelijk!

Nog even de andere 'trots' van de meiden showen: het boltaartje voor de juffen, voor we 'm gingen versieren. Het recept voor die taart vind je overigens hier. In totaal hebben we gisteren met z'n drietjes 48 cupcakes en 1 taart gebakken en versierd. Een hele onderneming, maar gelukkig allemaal redelijk gelukt. PS: Dit is niet het recept dat ik gebruik bij Custom Cake. Die zijn nòg lekkerder ;-). Maar deze versie is ook lekker.

Posted by Picasa

6 opmerkingen:

 1. Mooi geworden! Nog bedankt voor de schoorsteenuitleg laatst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Graag gedaan en dank je wel!
  Eigenlijk had ik de taart voor de juffen anders willen maken, maar hier konden de meiden ten minste aan meehelpen. Is ook wat waard ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ziet er prachtig uit! De juffen mogen blij zijn met zo'n bakmoeder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze prachtig
  En leuk dat ze hebben mee geholpen
  Dat zullen de juffen ook wel gevonden hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Iedereen bedankt voor de complimenten! De vulling heb ik gemaakt met slagroom en nectarine (keuzes van de kleine dames). Een groot succes, want iedereen vond 'm heerlijk!
  (Overigens heb ik er ook een stukje van kunnen proeven, want er was genoeg... en hij was inderdaad erg lekker).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zal dit recept ook eens proberen. Marit heeft voor haar afscheid ook getracteerd op cakejes. Ik had ze kant en klaar gekocht bij de Aldi. Wel versierd. Witte chocolade au bain marie gesmolten. Versierd met strooisels uit buisjes van de HEMA. Dan een spekje er op en dit vastgezet met een vlaggetje (coctail prikker). Ik had aan elk vlaggetje nog een kaartje gedaan met een foto van Marit.

  BeantwoordenVerwijderen