Boontjes worden door iedereen hier in huis wel gewaardeerd. Maar ja, we hebben niet altijd zin in 'gewone' boontjes. We zijn niet zo van die 'aardappelen-groenten-vlees'-types. Laatst heb ik een hele simpele variant bedacht die erg in de smaak viel. En het is heel simpel om te maken!
Ingrediënten (voor 4 personen):
500 gram boontjes, schoongemaakt, evt. gehalveerd
1 gele paprika, in reepjes
1 rode (punt)paprika, in reepjes
1 rode ui, gehalveerd en in ringetjes gesneden
1 gewone ui, gehalveerd en in ringetjes gesneden
olijfolie
(versgemalen) peper & zout
Kook de boontjes kort voor in licht gezouten water (ze moeten bijna beetgaar zijn). Heel goed laten uitlekken.
Verhit de pan, doe de olie er in en daarna gelijk de uien. Bak dit een minuutje en voeg dan de paprika's toe. Bak dit een minuutje of 2 op hoog vuur en voeg dan de boontjes toe. Bak deze ook nog even mee. Breng op smaak met (versgemalen) peper & zout. Je zou volgens mij ook heel goed wat pesto er door heen kunnen doen, maar de meiden hadden daar geen zin in. Maar dat gaan we nog wel een keertje proberen!
Klaar. Eet smakelijk!
woensdag 4 augustus 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Hoi Nathalie,
BeantwoordenVerwijderenDat lijkt mij idd erg smakelijk.
Ik zal het noteren, dan kan ik het een keer proberen!!
Groetjes Thea