Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

vrijdag 13 augustus 2010

Tapas (deel 3)

Van de week gingen Gaia en Isis onverwachts uit logeren. Hartstikke leuk natuurlijk! Voor Arjan en mij was het een goed excuus om een keer lekker uit te pakken qua eten: de keuze viel op tapas! Omdat ik niet genoeg tijd had om alles zelf te maken, werd het een beetje van mezelf en een beetje van de Albert Heijn, maar dat mag de pret niet drukken ;-).

De twee dingen die ik zelf heb gemaakt, zijn Blanke Tonijn met Ui en Ansjovis van de site van "tapasbonitas". Een tijdje terug kreeg ik een mail van Juancho, de 'eigenaar' van die site. Zijn site kende ik nog niet, maar het is een leuke inspiratiebron als je lekkere tapas wilt maken! Het recept voor deze 'pinchos' vind je hier.


Bij de Albert Heijn had ik ook gevulde dadels zien staan. Voor zover ik kon zien waren het gewoon dadels, gevuld met roomkaas. Roomkaas en dadels had ik nog thuis liggen, dus heb ik die gevulde dadels zelf gemaakt. Super simpel en erg lekker! Het is niet meer en niet minder dan een aantal dadels die je ontpit en waar je roomkaas in doet. Presto! Lekker als afwisseling voor de pittige chorizo worst of de gekruide aardappeltjes (ik had ze in de oven gedaan met wat chili-knoflook-olijfolie en een beetje zout).Een beetje zoals in dit recept.


Aangevuld met nog wat tapas-spiesjes van de AH, wat knoflookolijven, wat chorizo en gevulde zoete pepertjes (en een salade) was het een feestje voor ons!

Posted by Picasa

3 opmerkingen:

 1. Hallo Nathalie, die tapas zien er goed uit!
  Muy bonita!
  Saludos,
  Juancho

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Muchas gracias Juancho!
  @Sabia, jij ook bedankt!

  Ze waren ook heerlijk ;-)

  BeantwoordenVerwijderen