Ingrediënten (voor 4-6 porties):
1 liter magere yoghurt
1 pakje slagroom
wat (poeder)suiker
1 verse mango in kleine blokjes
extra nodig: vergiet, grote bak en een schone theedoek of kaasdoek
Het is heel simpel: je zet het vergiet op de bak (de bak moet dus niet te groot zijn), je doet de doek in het vergiet en je giet de yoghurt er in.
Pak de zijkanten van de doek bij elkaar en bindt het vast. Je zou het kunnen ophangen (daar komt de naam 'hangop' vandaan), maar ik laat het dus zo bovenop de bak staan. Zet het een dagje in de koelkast.
Na een dag heb je een dikke massa over:
Klop de (iets gezoete) slagroom halfstijf en meng de hangop hier door heen. Verdeel de room-hangop over bakjes en verdeel de mango-blokjes er over heen. Klaar!
Eet smakelijk!
Mijn moeder maakte het van zure melk.
BeantwoordenVerwijderenToen er nog geen koelkasten waren gebeurde dat regelmatig zomers.
Ze klopte het dan op met suiker en we kregen het met aardbeien
Was lekker herinner ik me
Maar ik denk met yoghurt dat het zachter van smaak is.
Fijne dag...
IK GA JE VOLGEN HOOOR!!
BeantwoordenVerwijderenALS JE HET LEUK VIND.
KOM OOK EENS BIJ MIJN RONDNEUZEN.
DAT ZOU IK HEEL GEZELLIG VINDEN.
ALVAST EEN FIJN WEEKEND,
MIRANDA