Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 3 mei 2010

Gevlochten amandelbrood

In maart had ik op de blog van Arden het recept voor een gevlochten amandelbrood gezien. Mjammie! Met Pasen heb ik het gemaakt (of beter gezegd: in de week voor Pasen gemaakt, goed ingepakt en ingevroren, zaterdagavond uit de diepvries gehaald en met Pasen van gesmikkeld). Het is een absolute aanrader. Het recept vind je op de blog van Arden, maar ik wil toch even de foto's van mijn werkproces met je delen:

Deeg voor de 1e keer rijzenDeeg na het rijzen, verdeeld en in 3 ballen opgerold.


Het deeg uitgerold tot lappen en de spijs en gehakte noten er over verdeeld (ik had helaas geen gedroogde cranberry's meer... zonder kan ook prima, maar ik denk dat mèt toch lekkerder is).


Het deeg gevlochten. Pas toen ik klaar was, zag ik dat ik een foutje bij het vlechten gemaakt had. Oeps! Uiteindelijk heb ik besloten het maar zo te laten. Liever een foutje in de vlecht dan het risico lopen dat het deeg zou gaan scheuren....


Het brood nadat het uit de oven kwam. Het rook ver-ruk-ke-lijk!
En met Pasen kon ik eindelijk zien hoe het brood er van binnen uitzag. De meiden vonden het brood heerlijk, maar van hen hoefde de spijs en zo niet zo nodig, terwijl papa en mama juist die combi zo geweldig vonden. Nou ja, het werd in ieder geval door iedereen gewaardeerd. Voor een eerste poging met gevuld gevlochten brood vond ik het helemaal niet verkeerd gegaan!

2 opmerkingen:

  1. Hoi,

    Leuk dat jij dit brood ook hebt gemaakt, mijn vlechtwerk was ook niet helemaal zoals ik wilde, maar het was inderdaad een erg lekker broodje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ah, gelukkig, ik ben dus niet de enige die het niet gelijk goed kreeg ;-). En het gaat natuurlijk vooral om de smaak!

    BeantwoordenVerwijderen