Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 24 mei 2010

Salade met geitenkaas

Het is hier 2 weken helemaal stil geweest. De reden? Ik genoot van een heerlijke vakantie in Frankrijk! Arjan kon nu nog 2 weken aaneengesloten vrij nemen (iets wat in de zomervakantie erg moeilijk zou worden) en aangezien de meiden nog niet leerplichtig zijn, hebben we daar nog voor de laatste keer gebruik van gemaakt en zijn we in de laatste week van de meivakantie weg gegaan en hebben daar nog een week aan vast geplakt. Volgend jaar zullen we het anders doen (dan moeten we natuurlijk ook wel!), maar dit jaar was het nog wel eventjes heel erg lekker zo.


We hebben 2 heerlijke weken gehad in het Loire-dal (we zaten net onder Tours) en hebben veel mooie dingen gezien. En natuurlijk ook lekker gegeten! Vooral de salades vind ik altijd een feest. Op de foto hierboven zie je mijn interpretatie van een salade die we een keer in een restaurant gegeten hadden. Ik had geen azijn, dus kon geen vinaigrette maken, maar verder was de salade heerlijk (met alleen olijfolie kom je ook een eind natuurlijk).

De geitenkaas hebben we gekocht bij een geitenhouder vlak bij de camping. Die zat echt nog geen 2 km bij ons vandaan. Ideaal dus. De dame in kwestie heet ook Nathalie en ze had een hele reeks aan prijzen gewonnen met haar kaasjes. Terecht, want de kaasjes zijn inderdaad heerlijk!

In het restaurant hadden ze trouwens honing op de geitenkaas gedaan. Natuurlijk een klassieke combi. Maar we hadden een lekkere vijgenjam gekocht en die leek mij er ook erg lekker bij. Voor de zekerheid had ik de jam niet gelijk óp de kaas gedaan, maar achteraf had ik dat prima kunnen doen. De combi is geweldig!

Ingrediënten:
zakje gemengde sla
plak gekookte ham, in stukken gesneden
plak rookvlees
dunne blokjes kaas (dit was ementhaler kaas)
2 plakken geitenkaas (demi-sec)
wat vijgenjam
olijfolie

Leg de sla op een bord, doe de ham er overheen, dan de plak rookvlees, de kaas, de geitenkaas en de vijgenjam. Besprenkel met wat olijfolie (of vinaigrette, dat is nog lekkerder vermoed ik) en smullen maar!
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Mmmmm......dat ziet er goed uit, zeg!

    Ik krijg honger! Wij eten ook zo graag salades.

    Groetjes van Thea

    BeantwoordenVerwijderen