De rollade had ik zaterdag al uit de diepvries gehaald en in de koelkast laten ontdooien. In de koelkast had ik nog een pakje dadels liggen. In de fruitmand zat nog een mooie appel, ik had nog wat honing... Dat klinkt als een plan! De rollade heb ik voorzichtig 'ontleed' (oftewel: het netje er af gehaald en bewaard en het vlees losgerold). De dadels (12 stuks) heb ik, nadat ik de pitten verwijderd had natuurlijk, in kleine stukjes gesneden. De appel geschild en in dunne schijfjes gesneden. Dadels en appel over het vlees verdeeld, waar opgerold en weer in het netje gewurmd. Dat laatst was nog een beetje een uitdaging, maar nadat ik het als een voet (het vlees) en maillot (het netje, opgerold om makkelijker 'aan' te krijgen) behandelde, ging het goed.
Vervolgens heb ik er wat honing overheen gedaan aan alle kanten. M'n gietijzeren pannetje op het vuur gezet en wat vloeibare boter lichtbruin laten worden. De rollade er in, even aan alle kanten laten kleuren en het vuur laag zetten (voor een extra smaakje heb ik er nog een ui in reepjes bij ingegooid toen het vuur laag ging). Laat de rollade zo ongeveer 60-75 minuten 'prutten' (regelmatig omdraaien). Eventjes laten rusten en dan plakken van ca 1,5 cm er van snijden en smullen maar!
Want smullen, dat was het! Lekker fruitig, maar toch ook duidelijk de rollade-smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten