Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

zaterdag 8 januari 2011

Dag 2010, hallo 2011!

Wat een jaar was 2010! Hoewel er op persoonlijk vlak in de familie- en vriendenkring genoeg gebeurd is (vooral op het gezondheidsvlak), was het toch een heel mooi jaar. Een jaar waarin Arjan en ik onze dochters weer verder hebben zien opgroeien. We hebben twee leuke, lieve, lekker eigenwijze meiden, die op school zeker niet onderdoen voor hun klasgenootjes. Ook was het een jaar waarin we heerlijk op vakantie zijn geweest naar Frankrijk. Dat soort vakanties zijn zowel ontspannend als een leuke inspiratie op kookgebied. En last but not least was het ook het jaar waarin ik begonnen ben met mijn plannen voor een eigen bedrijf. Binnenkort zal ik daar meer over vertellen.

Op blog-vlak was het ook een goed jaar. Schreef ik begin 2010 dat de teller op 20.000 'pageviews' stond, nu staat de teller al ruim boven de 82.000 'pageviews'. Wauw... Ook hebben zich al 56 volgers 'gemeld'. En ik weet dat er ook volgers zijn die zich niet 'gemeld' hebben, maar die mijn blog via de RSS-feed volgen of die af en toe even langskomen. Ik voel me zeer vereerd! Dit had ik allemaal nooit gedacht toen ik voor de lol begon met bloggen.

Het nieuwe jaar is al weer een week oud. De tijd vliegt! Oud & Nieuw hebben we thuis, samen met vrienden, doorgebracht. Hartstikke gezellig! Afgelopen week is school weer begonnen. Het was voor iedereen weer even wennen om in het gewone ritme te komen. Veel 'spannende' dingen heb ik afgelopen week niet gedaan in de keuken. Maar vandaag ga ik de schade inhalen. Zo heb ik een kokos-cake met kokos-frosting gemaakt en gaan we vanavond een recept met spruitjes, aardappelen, walnoten en oude kaas uitproberen. Ik ben erg benieuwd hoe dat zal bevallen! Beide recepten (en onze mening) zal ik binnenkort hier plaatsen.

Al mijn volgers en bezoekers wens ik een heel fijn, liefdevol, gezond, succesvol en smakelijk 2011 toe!

Edit 10 januari: 
Geïnspireerd door een vraag van Gerry, heb ik (voor het eerst in een half jaar tijd) weer eens naar m'n Blogger-statistieken gekeken. Want Blogger houdt ook automatisch van alles en nog wat bij. Nu zit ik me af te vragen waarom ik daar niet vaker naar kijk, want het is echt heel leuk om te zien! Zo weet ik nu dat 'gebakken krieltjes uit de oven' één van de favoriete recepten is. En ik weet nu dat ik niet alleen bezoekers uit Nederland en België heb, maar ook uit de VS, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, Australië en Suriname (ben jij dat Renate???) heb. Wauw!!! Ben er even sprakeloos van...

10 opmerkingen:

 1. Ha Nathalie
  Hier ben ik dan ook weer een keer op jou blog te vinden. tijdje uit beeld geweest dus veel om te kijken dus
  Ik wens jou ook een heel fijn en liefdevol blogjaar toe en tot snel hoor
  en dat recept lijkt me helemaal goed ik ben benieuwd
  fijn weekend
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nathalie ,

  Ik wens jou ook een heel fijn 2011 en ik ben benieuwd naar je recept met walnoten en spruitjes
  vandaag net kleine spruitjes van de markt gehaald dus wanneer je recept er is ga ik hem zeker uit proberen nog een fijn weekend .

  Groetjes Mariska

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Speciaal voor jou het recept vandaag gelijk er op gezet Mariska: http://foodblogvannathalie.blogspot.com/2011/01/spruitjesstamppot-met-walnoten-en-oude.html

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, ik heb de zelfde teller toegevoegd als jij hebt want ik vind het wel leuk dat je kunt zien hoeveel er al gekeken is. Bij blogspot wordt de statestiek erg vervuild omdat je eigen views ook meetellen (zelfs dubbel volgens mij). Het is het aantal pageview denk ik en niet het aantal bezoekers? Weet jij of elk artikel geldt als een pageview of een lang artikel bijv 2x ivm downscrollen? Ik heb in ieder geval nog een lang end te gaan naar jouw aantallen. Gr. Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede opmerking Gerry... had ik eigenlijk nooit zo op gelet (oeps...). Ik gebruik Statcounter voor de teller. En die telt inderdaad pageviews en niet de individuele bezoekers. Om dat wat duidelijker te maken, heb ik de tekst van m'n stukje even aangepast.

  Bij de statistieken van Blogspot zelf kun je aangeven dat je niet wilt dat je eigen views ook meetellen. Dat scheelt al veel in de vervuiling. Zover ik weet, telt downscrollen niet als meerdere pageviews. Het gaat om het aantal keer dat die bewuste pagina geladen is.
  De statistieken van Blogspot zijn wel leuk (had al heel lang er niet meer naar gekeken, dus was nu weer erg leuk om te zien). Vooral leuk om te zien dat er bezoekers van over de hele wereld zijn!

  Je hebt trouwens een leuke blog Gerry! Heb 'm toegevoegd aan m'n RSS-feed, dus je hebt er weer wat pageviews bij voor het komende jaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi, ik voel mij vereerd! Bij mij werkt dat op Blogspot trouwens niet. Je kunt het wel aanklikken maar hij telt je toch gewoon weer! Check maar eens. Ik heb er al meer klachten over gelezen in de Help-pagina. Ik vind al het technische van het blog trouwens ook leuk. Ik heb op allerlei forums gezeten en overal foefjes vandaan gehaald. Zelfs een beetje ge-HTML-ed (waar ik daarvoor nog nooit van had gehoord). Gr. Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heb het even getest, maar de Blogspot-statistiek telt mij echt niet mee. Ik moet het wel in alle browsers uitzetten (gebruik zowel firefox als explorer). Bij firefox werkt het (bij mij) in ieder geval wel.
  Het technische is ook zeker leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me er niet altijd even veel in verdiep. Eigenlijk weer een keertje in duiken, want een beetje opfrissen kan geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. nathalie,

  bedankt voor het afgelopen jaar! en ga vooral het komende jaar zo door :-)
  ik heb al veel van e recpeten nagemaakt met veel positief commentaar!!!
  ik blijf je volgen!

  groetjes josy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank je wel Josy! Leuk om te horen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen