Ingrediënten:
cake:
1 cup suiker
1 cup bruine basterdsuiker
3 eieren, geklutst
1 cup olie
2 tl vanille-extract
3 cups bloem
1 tl zout
1 tl baking soda
2 tl kaneel
4 cups gesneden appel en/of peer (ik deed 3 cups peer, 1 cup appel)
topping:
1/2 cup bruine basterdsuiker
1/4 cup melk
115 gram boter
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de cake-ingrediënten in de genoemde volgorde (handmatig; bijvoorbeeld met een houten lepel) door elkaar. Doe het beslag in een ingevette vorm. Zet de cake 40-45 minuten in de oven.
Mix de topping-ingrediënten in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken. Giet het over de cake heen en zet het nog 4 minuten terug in de oven. Laat het helemaal afkoelen.
Eet smakelijk (en sterkte met het proberen te voorkomen dat hij binnen een dag op is hihi)!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten