Het is niet meteen de meest 'Sonja-vriendelijke' cake, maar hij is zóóóó lekker. Het recept vond ik op recipizaar.com. Het kreeg veel sterren daar en ik snap wel waarom! Je kunt 'm met alleen appel of alleen peer maken, maar de combi (zoals ik 'm heb gemaakt) vonden wij perfect. Deze zal ik gerust nog vaker maken. Maar dan niet meer in een springvorm, want daar blijft niet alle caramel in zitten. De volgende keer gebruik ik m'n dichte ronde vorm!
Ingrediënten:
cake:
1 cup suiker
1 cup bruine basterdsuiker
3 eieren, geklutst
1 cup olie
2 tl vanille-extract
3 cups bloem
1 tl zout
1 tl baking soda
2 tl kaneel
4 cups gesneden appel en/of peer (ik deed 3 cups peer, 1 cup appel)
topping:
1/2 cup bruine basterdsuiker
1/4 cup melk
115 gram boter
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de cake-ingrediënten in de genoemde volgorde (handmatig; bijvoorbeeld met een houten lepel) door elkaar. Doe het beslag in een ingevette vorm. Zet de cake 40-45 minuten in de oven.
Mix de topping-ingrediënten in een pannetje en breng het langzaam aan de kook. Laat het ongeveer 3 minuten doorkoken. Giet het over de cake heen en zet het nog 4 minuten terug in de oven. Laat het helemaal afkoelen.
Eet smakelijk (en sterkte met het proberen te voorkomen dat hij binnen een dag op is hihi)!
zondag 13 september 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten