Ingrediënten:
400 ml groentebouillon
200 gram bulgur
1 bosje lenteui (in dunne ringetjes)
4 middelgrote tomaten (ontdaan van zaadjes, in stukjes gesneden)
1 bosje bladpeterselie (grofgehakt)
½-1 bosje munt (grofgehakt)
4 el citroensap
4 el olijfolie
Snufje zout + versgemalen zwarte peper
Breng de bouillon in een pannetje langzaam aan de kook. Strooi de bulgur er in en laat hem afgedekt zo’n 10 minuten bij matige warmte wellen (bij mijn keramische plaat houdt het in dat ik de plaat uit zet). Laat uitlekken (als niet alles is opgenomen) en laat afkoelen.
Meng de kruiden met de tomaat, lente-uitjes en afgekoelde bulgur.
Roer in een kommetje het citroensap door de olijfolie, voeg zout en peper toe.
Schep door de rest van de ingrediënten. Breng de salade op smaak met zout en peper en laat minstens 30 minuten staan voor het serveren.
Als je de salade een dag van te voren maakt, gebruik dan iets minder zout en peper. Je kunt de salade (indien nodig) vlak van te voren nog iets meer op smaak maken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten