Vorige week zag ik in het krantje van Super de Boer een leuke aanbieding: als je 3 blikjes John West tonijn kocht, dan kreeg je er een gratis kookboekje bij (Tonijn, van Thea Spierings, uit de serie 'koken met passie'). Dat leek me wel wat, dus tonijn gekocht en het boekje meegekregen.
Nou, als ik het boekje had doorgebladerd, had ik het boekje ook wel willen betalen, maar dat ga ik in de winkel niet zeggen, hahaha. Het staat vol met recepten die me heerlijk lijken. De komende tijd zullen we dus wel vaker tonijn eten in huize Timmers ;-).
Gisteravond heb ik de Corsicaanse maaltijdsalade gemaakt. Hij is snel te maken (moet alleen een uurtje 'marineren') en is héérlijk. We hebben er zuurdesembrood bij gegeten, maar dat hoeft niet per sé om genoeg gevuld te raken. Het is er wel lekker bij! Deze salade zal ik zeker nog vaker maken. Raar, maar waar, Nathalie die enthousiast wordt over maaltijdsalades hihi.
Ingrediënten:
2 potjes witte bonen (of een grote pot grote witte bonen; totaal ca 500 gram), afgespoeld en uitgelekt
1 rode ui, in halve ringen
klein handje peterselie, kleingsneden
2 blikjes (John West) tonijn in zonnebloemolie (à 185 gram), uitgelekt
2 el zwarte olijven zonder pit (ik heb ze gehalveerd)
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
dressing:
1 tl mosterd
3 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
zout en versgemalen zwarte peper
Meng de bonen, ui en peterselie in een kom.
Klop een dressing van alle dressingingrediënten en roer deze door de bonen (en ui en peterselie). Zet de kom, afgedekt, 1 uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen/ontwikkelen.
Roer de tonijn en de olijven er doorheen.
Verdeel over schaaltjes/borden en leg de reepjes tomaat er bovenop.
Eet smakelijk!
donderdag 24 september 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten