Arjan en ik vonden het heerlijk. De meiden vonden het maar zo-zo (ze hadden al gehoord dat het zuurkool was *zucht*), maar het is zeker voor herhaling vatbaar! Sowieso qua presentatie (het ziet er geweldig uit), maar zeker ook qua smaak.
Ingrediënten:
1 hele kip (ca 1 kg)
(versgemalen) peper en zout
ca 40 g vloeibare boter
1 appel
1 klein blikje ananasstukjes (of 1/2 groot blik....)
500 g zuurkool
100 ml droge witte wijn
750 g aardappelen
beetje zout
ca 300 ml melk
versgemalen peper
Bestrooi de kip aan de binnenkant met peper en zout en bak deze in de boter aan alle kanten bruin.
Schil ondertussen de appel en snij deze in stukjes. Laat de ananasstukjes uitlekken. Bewaar 50 ml van het ananasvocht. Meng de zuurkool (snij deze eventueel wat kleiner), de stukjes appel en de ananasstukjes door elkaar. Haal de kip uit de pan en leg de zuurkool erin. Voeg het ananassap en de wijn toe en maak in het midden een kuiltje. Leg de kip erin en leg een deksel op de pan. Laat de kip op een zacht vuur 50 minuten stoven. Keer de kip af en toe.
Kook de aardappelen gaar met weinig water en zout; giet ze af en stoom ze droog. Pureer de aardappelen en voeg de melk toe. Klop/roer alles tot een luchtige puree. Spuit of schep deze puree op de rand van een schotel en leg de zuurkool met de kip in het midden. Mijn schaal was eigenlijk niet groot genoeg (aandachtspuntje voor de volgende keer....), maar desondanks zag het er leuk uit (zie de bovenste foto).
Eet smakelijk!
Ooooh! Niks lekkerder dan kip!
BeantwoordenVerwijderen