Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

vrijdag 4 december 2009

Kip met zuurkool (en aardappelpuree)

Zuurkool is een makkelijke groente en zit vol vitamine C. Goed voor de wintermaanden dus! Maar ja, het is geen favoriet van kinderen (ook niet bij die van mij) en Arjan is er ook niet echt gek op. Dat klinkt dus als een uitdaging. Dit is een iets bewerkte versie van een recept dat ik een keer op internet heb gezien.

Arjan en ik vonden het heerlijk. De meiden vonden het maar zo-zo (ze hadden al gehoord dat het zuurkool was *zucht*), maar het is zeker voor herhaling vatbaar! Sowieso qua presentatie (het ziet er geweldig uit), maar zeker ook qua smaak.
Ingrediënten:
1 hele kip (ca 1 kg)
(versgemalen) peper en zout
ca 40 g vloeibare boter
1 appel
1 klein blikje ananasstukjes (of 1/2 groot blik....)
500 g zuurkool
100 ml droge witte wijn
750 g aardappelen
beetje zout
ca 300 ml melk
versgemalen peper

Bestrooi de kip aan de binnenkant met peper en zout en bak deze in de boter aan alle kanten bruin.
Schil ondertussen de appel en snij deze in stukjes. Laat de ananasstukjes uitlekken. Bewaar 50 ml van het ananasvocht. Meng de zuurkool (snij deze eventueel wat kleiner), de stukjes appel en de ananasstukjes door elkaar. Haal de kip uit de pan en leg de zuurkool erin. Voeg het ananassap en de wijn toe en maak in het midden een kuiltje. Leg de kip erin en leg een deksel op de pan. Laat de kip op een zacht vuur 50 minuten stoven. Keer de kip af en toe.
Kook de aardappelen gaar met weinig water en zout; giet ze af en stoom ze droog. Pureer de aardappelen en voeg de melk toe. Klop/roer alles tot een luchtige puree. Spuit of schep deze puree op de rand van een schotel en leg de zuurkool met de kip in het midden. Mijn schaal was eigenlijk niet groot genoeg (aandachtspuntje voor de volgende keer....), maar desondanks zag het er leuk uit (zie de bovenste foto).

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

1 opmerking: