Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

zondag 22 november 2009

Zalm met pesto (uit de oven)

Vandaag had ik eigenlijk een keertje niet zoveel zin in koken. Maar ik had wel zin in iets lekkers. Beetje onhandig, maar met een beetje creativiteit is dat toch gelukt! De zalm is echt supermakkelijk te maken zo. En de rest was ook in no-time klaar (nou ja, zonder al te veel werk...).

Qua groenten heb ik paprika's met rode ui 'gesauteerd' in olijfolie en nog wat komkommer gesneden (en wat kleine snacktomaatjes er bij gedaan). Samen met aardappeltjes uit de oven (deze keer alleen met zout gekruid) was het een lekker en kleurrijk geheel!
Ingrediënten:
4 zalm (vers met vel of anders filets; de laatste heb ik deze keer gebruikt)
goede pesto (ca 4 ruime tl)
extra nodig: aluminiumfolie


Verwarm de oven voor op 170 graden.

Dep de zalm droog. Verdeel de pesto over de zalm (de kant zonder vel). Pak de moten goed in alumiumfolie in, zodat het niet kan gaan 'lekken'. Leg de pakketjes in de oven. Na ca 45 minuten zijn de moten gaar.
Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten