Ingrediënten:
2 paprika's, schoongemaakt en in blokjes gesneden
1 gewone ui, gesnipperd
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geraspt (of heel fijn gehakt)
300 gram rundergehakt
1 blik kidneybonen
gemalen komijn
beetje zout
versgemalen peper
zonnebloemolie
Doe een klein scheutje zonnebloemolie in de pan en fruit hierin de uien en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak deze rul. Roerbak de paprika even mee. Voeg naar smaak komijnpoeder, zout en peper toe. Hoeveel komijnpoeder je nodig hebt, is afhankelijk van het soort dat je gebruikt. Het poeder uit de toko is veel scherper, dus daar heb je veel minder van nodig dan wanneer je de 'gewone' komijnpoeder (bijv. van AH of Verstegen) gebruikt. Door het gebruik van de komijnpoeder heb je weinig zout nodig.
Roer de kidneybonen er doorheen en warm deze lekker even mee (een minuutje of 5). Als het te droog wordt, kun je er iets water aan toevoegen. Ondertussen verwarm je de taco's in de oven.
Doe de tacovulling in de taco's en doe er naar smaak salsa, crème fraiche en/of kaas overheen.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten