Dit recept komt (ook) uit het kookboek "Fastfood" van Gordon Ramsay. Het is heerlijk bij de kleverige citroenkip, maar kan natuurlijk ook prima bij andere (vlees)gerechten.
Ingrediënten:
1 kg kruimige aardappelen, geschild
zwarte peper en zeezout
30 gr boter
6-8 bosuitjes (of lente-uitjes), schoongemaakt en in dunne ringen
100 ml slagroom
100 ml volle melk
Snij de aardappelen in kleine blokjes en kook ze in gezouten water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze af en laat ze droog stomen.
Pureer de aardappelen en roer de boter en bosui er door.
Breng de room en melk in een pannetje tegen de kook aan (niet laten koken!). Schenk het mengsel al roerend geleidelijk bij de puree. Voeg wat extra melk toe als de puree te dik is. Breng royaal op smaak met peper en zout en serveer.
Eet smakelijk!
vrijdag 13 november 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten