Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

donderdag 19 november 2009

Viscurry

Dit recept is snel, makkelijk en smakelijk! Eigenlijk hoort er ook bloemkool doorheen, maar aangezien de meiden zwaar in protest gingen, heb ik dat vervangen door nog meer wortel. Het resultaat was prima, hoewel bloemkool er volgens mij ook erg lekker bij was. Maar ja.

Verder gebruiken ze in het oorspronkelijke recept Griekse yoghurt, maar dat heb ik vervangen door gewone magere yoghurt. Ook lekker, maar natuurlijk wat minder romig. Het viel ons op dat het gerecht erg vult. Het is een recept voor 4 volwassen, goede eters!
Ingrediënten:
400 gram pangafilet (diepvries of vers)
1 ui, in dunne ringen gesneden
300 gram wortel, schoongemaakt en in kleine stukken (of 500 gram als je geen bloemkool toevoegt)
200 gram bloemkool, schoongemaakt en in kleine roosjes
Basmati rijst (ik gebruik 1 grote mok vol)
2,75 el kerriepoeder
2 el olijfolie
100 ml water
1 blokje kippenbouillon
250 ml magere yoghurt (of Griekse voor een romiger resultaat)
1 el bloem

Laat de vis ontdooien (als deze uit de diepvries komt). Snij hem in stukken en dep de stukken droog. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Kook de wortel en bloemkool in kokend water in ca. 5 minuten net gaar.

Bestrooi de vis met 1,75 el kerriepoeder. Bak de ui ca 2 minuten in de olie (doe de olie pas in de pan als de pan heet is!). Voeg de vis toe en bak deze ca. 3 minuten mee. Voeg het water en het bouillonblokje toe en breng alles zachtjes aan de kook.

Voeg de yoghurt, bloem en de laatste eetlepel kerrie toe. Warm het voorzichtig door (niet meer laten koken!).
Serveer het met de rijst. Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten