Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

zaterdag 21 november 2009

Bloggersevent KitchenAid

Laatst was er al de verrassing: via mail een uitnodiging om bij het bloggersevent van KitchenAid aanwezig te zijn. Wat leuk!Samen met andere bloggers, webmasters en culinaire journalisten zou er.... gekookt worden! Hoe kan het ook anders ;-). Het menu was alvast met de uitnodiging meegemaild om ons lekker te maken. Als klap op de vuurpijl werd ook nog gemeld dat er een KitchenAid Artisan zou worden verloot. Oooohhhh die wil ik hebben!

Dus donderdag op naar Waalwijk (of all places.... wat een eind), naar Pat's Kitchen! Gelukkig was ik al belachelijk vroeg weggegaan, want het verkeer was hopeloos. Waar ik gehoopt had nog een uurtje of 2 in Waalwijk rond te kunnen wandelen (als je er toch bent, dan is het ook wel leuk om te kijken wat daar te beleven is), was ik er 30 minuten voor het event zou beginnen. Ik had er dus 3 (!) uur over gedaan. Pfff..... Maar goed, met lotnummer 1 (ik was dus de eerste) en een glas Prosecco kon ik lekker gaan zitten en babbelen. Gelukkig kwamen er al snel meer 'genodigden'. Vanaf dat moment ging het bijna alleen maar over koken en bloggen. Ook weer zo'n verrassing, hahaha.

Het event werd georganiseerd omdat KitchenAid dit jaar 90 jaar bestaat. In de uitnodiging stond vetgedrukt 'no strings attached'. En dat was ook zo. We hebben wel een mooie brochure meegekregen, een zeer groot (maar handig en stevig) schort en de recepten natuurlijk. In het tasje zat ook nog een pen en een kladblok, dus ik kan nu in stijl m'n recepten/aantekeningen opschrijven, grinnik. Maar de prijslijst hebben ze er niet bij gedaan, zodat we niet het idee hadden dat ze iets aan ons probeerden te verkopen. Volgens mij eerder om ons de hartverzakking van de prijzen te besparen ;-). Het is allemaal ongelooflijk mooi en stevig spul dat heel lang mee gaat, maar daar betaal je dus ook voor. Ik spaar dus nog maar even door.... De mooie Artisan werd namelijk gewonnen door Ed (van Ed's kitchen).

Het was een hele gezellige avond. Het was erg leuk om Ed, Robin, Edith, Karin, Gerrit Jan, Theo, Ivonne en Femke, Monique, Paul, Wendy en.... van de rest ben ik de naam ondertussen vergeten. Sorry!

Het menu bestond uit allemaal vingerfoodgerechtjes. Erg leuk en ook lekker.
* Getikt eitje met bieslookroom, crouton met versgedraaide filet americain (heb ik samen met Ed en Robin gemaakt)
* Rosbief van kalfsvlees met tonijnmayonaise
* Tosti van geitenkaas, groene asperges en hazelnoot
* Krokante garnaal in Kataifideeg en schuim van Hollandse Brie
* In olijfolie gestoomde sliptong met zoetzure prei, oester en saus van citroengras
* Rolmops van zalm en zuurkool met waterkers (die hebben we helaas niet gemaakt ivm tijdgebrek)
* Mousse van rode bessen, munt en verveine met yoghurtijs

Nog een impressiefoto van het koken (ze zijn hier met de sliptong bezig):En het gerechtje waar ik aan heb meegeholpen (ja, je ziet het goed, het werd geserveerd op een bedje van stro!):Het was een hartstikke leuke avond! KitchenAid (en het marketingteam): bedankt!


Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten