Dit had ik laatst gemaakt op verzoek van de meiden. Het is een makkelijk, maar wel speciaal visgerecht. De meiden vinden het heerlijk (volgens mij vooral door het bladerdeeg, hahaha).
Ingrediënten:
4 pangafilets
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
2 tomaten, in dunne plakjes
4 eetlepels rode pesto (Arjan vindt overigens groene pesto hier lekkerder bij!)
8 plakjes ontbijtspek (of rauwe ham, ook lekker er bij)
1 eigeel, losgeklopt
evt. wat peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal licht in of gebruik zo'n handig siliconenvel op een bakplaat. Leg de vissen er in/op. Bestrijk ze met de pesto. Als je geen rode of groene pesto hebt, dan kun je eventueel ook kruidige tomatensaus er op doen. Verdeel de plakjes tomaat er over. Eventueel bestrooien met wat (versgemalen) peper. Voor Arjan laat ik de tomaat altijd achterwege.
Als je ontbijtspek gebruikt: bak de plakjes in een (droge) pan knapperig. Als je rauwe ham gebruikt, dan hoeft dit niet. Leg het plakje op de tomaten. Dek het af met het bladerdeeg en bestrijk het bladerdeeg met het eigeel.
Zet dit ongeveer 35 minuten in de oven.
Lekker met gebakken aardappelen of gebakken krieltjes uit de oven en wortels. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten