Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

maandag 15 maart 2010

Gegrilleerde kippebout (met vruchten)

Op druilerige dagen als vandaag, dan heb ik toch zo'n zin in de lente en zomer! Lekker buiten zijn, buiten eten koken, buiten eten.... Maar ja, het zit er voorlopig nog niet in. Maar af en toe ga ik 'in protest' en dan maak ik een zomergerecht binnen. Vorige week heb ik een BBQ-gerecht gemaakt. Omdat ik eventjes niet had opgelet, was het iets donkerder geworden dan m'n bedoeling was, maar het lijkt op de foto's erger dan het was ;-). Desondanks was het erg lekker!














Ingrediënten:
4 kippenbouten (ik heb 10 drumsticks gedaan, kan ook)
1 tl zout
versgemalen zwarte peper naar smaak
1/2 tl paprikapoeder
1 mespunt gemberpoeder
1 mespunt gerasptecitroenschil
250 ml witte wijn
125 ml ketjap
evt. enkele plakken (of stukjes) ananas en/of banaan (in de lengte doorgesneden, schil er om laten!)
een beetje boter

Dep de kip droog met wat keukenpapier. Meng de zout, paprikapoeder en (versgemalen) zwarte peper door elkaar. Wrijf de kip hier mee in.

Meng in een ondiepe schaal de wijn, ketjap, gemberpoeder en citroenschil. Marineer hierin de kip 4 uur terwijl je ze af en toe omdraait.














Neem de kip uit de marinade en laat ze uitlekken. Rooster ze onder regelmatig draaien, zodat een knapperig korstje ontstaat.

Bestrijk de ananas en/of banaan met boter en leg ze even naast de kip tot ze wat kleur krijgen en heet zijn.














Heerlijk met (zelfgemaakte) patatjes of aardappeltjes uit de oven. Salade er bij en eet smakelijk!
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

  1. jummy.

    Maar heb je nog meer fruit tips voor dit gerecht? Ben namelijk geen banaan fan
    (Om maar niet te zeggen dat ik ze vies vind.....Hmmm...toch gezegd! :-S )

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Naast de ananas zou je volgens mij ook schijven appel kunnen doen.
    Deze keer heb ik de banaan zelf ook weggelaten, maar dat was omdat ze op waren ;-).

    BeantwoordenVerwijderen