Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

donderdag 24 juni 2010

3-kazen-broodjes (van bladerdeeg)

Volgens Arjan en de meiden is (bijna) alles lekker met bladerdeeg. Eén van de favoriete vullingen is kaas. Nu kun je er natuurlijk alleen 'gewone' kaas in doen, maar je kunt er ook iets speciaals van maken. Het is allemaal lekker, maar deze variant heeft mijn voorkeur.

Ingrediënten (voor 6 'broodjes')
6 plakjes bladerdeeg
6 plakken 'gewone' kaas
1 bolletje mozzarella, in 6 plakken gesneden
wat geraspte Grana Padano

Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg op elke plak bladerdeeg (op één helft) een plak kaas, daarop een plak mozzarella en bedek dit met geraspte Grana Padano.

Vouw de andere helft over de vulling heen en druk de randen goed aan. Vaak druk ik het eerst met m'n vingers aan en daarna nog even met een vork. Bij sommige broodjes had ik iets te hard geduwd, waardoor in de oven de kaas er uit ging stromen. Volgens mijn huisgenoten was dat niet erg, want zo was het nog lekkerder. Tja...


Leg de 'broodjes' op een bakplaat (ingevet, of met bakpapier of met zo'n siliconen vel - ik gebruik de laatste). Bestrijk de bovenkant met een beetje water. Je zou de bovenkant ook met wat losgeklopt ei kunnen bestrijken voor een extra mooie, glanzende kleur. Deze keer heb ik gewoon water gebruikt.

Zet ze 15-20 minuten in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Ze zijn heel warm het lekkerst, maar pas op: als ze net uit de oven komen, is de kaas gloeiend heet! Heter dan je verwacht aan de hand van de bladerdeeg-buitenkant. Je kunt je daar makkelijk aan verbranden. Dus het is verstandig om heel even te wachten voor je gaat smullen ;-). Eet smakelijk!

1 opmerking:

 1. Lekker nathalie
  Saucijzenbroodjes heeft hier ook gretig aftrek
  Denk dat met kaas er ook best ingaat
  Groetjes
  Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen