Ingrediënten (voor 6 'broodjes')
6 plakjes bladerdeeg
6 plakken 'gewone' kaas
1 bolletje mozzarella, in 6 plakken gesneden
wat geraspte Grana Padano
Verwarm de oven voor op 220 graden en laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Leg op elke plak bladerdeeg (op één helft) een plak kaas, daarop een plak mozzarella en bedek dit met geraspte Grana Padano.
Vouw de andere helft over de vulling heen en druk de randen goed aan. Vaak druk ik het eerst met m'n vingers aan en daarna nog even met een vork. Bij sommige broodjes had ik iets te hard geduwd, waardoor in de oven de kaas er uit ging stromen. Volgens mijn huisgenoten was dat niet erg, want zo was het nog lekkerder. Tja...
Leg de 'broodjes' op een bakplaat (ingevet, of met bakpapier of met zo'n siliconen vel - ik gebruik de laatste). Bestrijk de bovenkant met een beetje water. Je zou de bovenkant ook met wat losgeklopt ei kunnen bestrijken voor een extra mooie, glanzende kleur. Deze keer heb ik gewoon water gebruikt.
Zet ze 15-20 minuten in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Ze zijn heel warm het lekkerst, maar pas op: als ze net uit de oven komen, is de kaas gloeiend heet! Heter dan je verwacht aan de hand van de bladerdeeg-buitenkant. Je kunt je daar makkelijk aan verbranden. Dus het is verstandig om heel even te wachten voor je gaat smullen ;-). Eet smakelijk!
Lekker nathalie
BeantwoordenVerwijderenSaucijzenbroodjes heeft hier ook gretig aftrek
Denk dat met kaas er ook best ingaat
Groetjes
Jeanne