Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

vrijdag 4 juni 2010

Asperges met hamsaus

Het aspergeseizoen duurt altijd maar een paar weken. En ze zijn zo lekker... dus we hebben de laatste tijd een aantal keer asperges gegeten, op verschillende manieren bereid (in risotto, gegrild, klassiek). Groene en gewone asperges heb ik afgewisseld en nu was het (weer) de beurt aan de gewone asperges. Dit recept heb ik bedacht op basis van verschillende recepten die ik her en der gezien heb. Het was een absoluut succes! Volgend jaar ga ik het zeker nog een keer zo maken.


Ingrediënten (voor 2 personen):
500 gram witte asperges, geschild
125 gram ham (dikke plakken), in kleine blokjes gesneden
75 gram roomboter
2 eieren, gekookt en fijngeprakt
ca 25 verse bieslook (*)
6-8 nieuwe, vastkokende aardappelen

Kook de asperges gaar (lees hier voor tips op dat gebied). Kook de aardappelen gaar.

Smelt de boter in een pannetje. Haal het van het vuur en roer de ei en ham er door. Roer de bieslook er door.

Leg de asperges en de aardappelen op de borden. Verdeel de saus er overheen en smullen maar! Eet smakelijk!
Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Mmmmm....lekker asperges!!

    Heerlijk.

    Ik neem een kilo voor 2 personen.Met een sausjeen een paar ons gekookte ham en 6 gekookte eieren.Hebben we dan een feestmaal.

    Groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen