Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

maandag 28 juni 2010

Hamburger

Aangezien ik toch op m'n 'bedenkstoel' zat en een hamburger op de BBQ ook altijd een groot succes is, heb ik ook gelijk een hamburger recept bedacht. Het is een beetje een combi van een recept van Gordon Ramsey en Koken met Karin geworden, met een vleugje van mezelf ;-)


Ingrediënten (voor 8 gewone burgers 0f 6 hele grote):
650 gram rundergehakt
1 rode ui, heel fijn gesneden
2 ruime el fijngehakte augurk
2 tl sambal
1 el ketjap manis
2 tl honingmosterd
evt. beetje paneermeel

Kneed alles goed door elkaar. Als je mengsel wat te vochtig/slap aanvoelt, voeg dan wat paneermeel toe. Het is namelijk erg vervelend als je burgers op de BBQ uit elkaar vallen... (had ik laatst - gelukkig in de grilpan - toen ik de eerste poging deed, grumbel...). Maak er met de hand stevige, niet te dunne burgers van. Zet ze tot gebruik in de koelkast.

Gril ze op de BBQ gaar. Draai ze de eerste keer niet te snel om, want dan kan er van alles blijven 'plakken' en loop je ook het risico dat je burger kapot gaat. De foto heb ik gemaakt nadat ik 'm de eerste keer had omgedraaid.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten