Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

vrijdag 28 januari 2011

Flautas de Pollo (Bloemtortilla's gevuld met kip)

Laatst had ik zin in iets Mexicaans. Maar oh horror! De komijn was op. Geen zin (en tijd) om naar de winkel te gaan.... Opeens schoot me te binnen dat ik nog een leuk recept had gezien in het AH kookboek "Mexico". Snel er bij gezocht en ja hoor, daar stond het recept Flautas de Pollo. Geen komijn nodig. En de rest van de ingrediënten had ik gewoon in huis. Dat werd 'm dus! En het is gelijk een nieuw favoriet hier in huis geworden. Wat een leuke bijkomstigheid van een keer iets niet in huis hebben ;-).

Een foto van het eindresultaat heb ik blijkbaar niet gemaakt. Het lijkt op de laatste foto, maar dan mooi goudbruin van kleur, dus met een beetje fantasie kun je je er vast een voorstelling bij maken.

Ingrediënten (voor 4 personen):
400 gram kipfilet
1/2 liter kippenbouillon (van tablet)
100 ml olie
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, heel fijn gesneden
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
3 el jalapeñopeper, grof gesneden
bloemtortilla's (normaal formaat)
125 ml zure room (of evt crème fraiche)
zout
evt 1/2 zakje verse koriander (à 15 gr)

Kipfilets in bouillon leggen en in ca 15 min tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon halen en wat af laten koelen. Trek de filets in draadjes.
















Zorg er voor dat alles klaarstaat (de ui en knoflook deed ik in een schaaltje, de kip in een apart bord en de jalapeñopepers had ik vast bij de tomatenblokjes gedaan.
















Verhit in een wok (of hapjespan) 1 el olie en fruit de ui en knoflook ca 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en jalapeñopepers toe. Bak het ongeveer 5 minuten op hoog vuur tot een dikke saus ontstaat.
















Haal van het vuur en schep de kip er door. Breng op smaak met zout.

Voor ik verder ga met originele recept, nog een handige tip: verwarm de tortilla's even. Dan zijn ze namelijk een stuk soepeler en kun je de flautas makkelijker vormen!!
Leg de tortilla's op het werkblad. Schep de vulling erop. Vouw de zijkanten over de vulling en rol op (dat ging dus niet zo goed bij mij, dus zie je van je hoekige uitsteeksels die ook leuk leuk gingen scheuren *zucht*).
















Verhit in een grote koekenpan de rest van de olie. Bak 4 flautas tegelijk in 4-5 minuten goudbruin. Laat op wat keukenpapier uitlekken en bak ondertussen de andere 4 flautas.

Leg de flautas op 4 borden en garneer met koriander en een flinke lepel zure room.

Lekker met rijst en bijvoorbeeld refried beans of guacamole (dat laatste vinden wij niet zo lekker, dus heb ik het met de refried beans geserveerd).

Eet smakelijk!

O ja, nog een kleine aanvulling: natuurlijk eten wij 40 loempia's niet in 1x op ;-). Je kunt ze prima in de diepvries bewaren en dan (bevroren en al) in iets meer tijd frituren. Ze zijn zeker een maand of 3 in de vriezer houdbaar.
Posted by Picasa

1 opmerking: