Gisteren hebben we lekker Mexicaans gegeten. Fajitas (deze keer lekker lui met kruiden uit een zakje, erg he...), met zelfgemaakte tortilla's en deze keer ook gebakken kidneybonen. Het is een simpel gerecht dat makkelijk te maken is. Perfect om een keer net iets anders te maken van je Mexicaanse maaltijd! De meiden vonden het ook erg lekker (zowel de feta als de kidneybonen).
Ingrediënten:
2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 blik kidneybonen, uitgelekt
chilipoeder of paprikapoeder
100 gram feta, verkruimeld
peterselie
Verhit de olie in een pannetje. Laat de ui en knoflook hier een minuutje of 3 zachtjes in bakken. Doe de bonen er door en stamp het fijn. Voeg eventueel een beetje water toe, tot je een smeuïge puree hebt.
Verwarm het geheel al omscheppend. Breng het pittig op smaak met zout en chilipeper (of paprikapoeder). Schep het op een verwarmde serveerschaal. Strooi de feta er overheen en tenslotte ook de peterselie.
Je kunt dit ook prima gebruiken als dip bij tortillachips.
Eet smakelijk!
maandag 17 augustus 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten