Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Van 2011 tot 2018 had ik mijn eigen bedrijf. En ging dat voor. Je kunt niet alles ;-). Tegenwoordig heb ik gezellig weer collega's. Ik werk met veel plezier bij Centraal Beheer.
Veel leesplezier hier!

maandag 17 augustus 2009

Gebakken kidneybonen

Gisteren hebben we lekker Mexicaans gegeten. Fajitas (deze keer lekker lui met kruiden uit een zakje, erg he...), met zelfgemaakte tortilla's en deze keer ook gebakken kidneybonen. Het is een simpel gerecht dat makkelijk te maken is. Perfect om een keer net iets anders te maken van je Mexicaanse maaltijd! De meiden vonden het ook erg lekker (zowel de feta als de kidneybonen).

















Ingrediënten:
2 el olie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 blik kidneybonen, uitgelekt
chilipoeder of paprikapoeder
100 gram feta, verkruimeld
peterselie

Verhit de olie in een pannetje. Laat de ui en knoflook hier een minuutje of 3 zachtjes in bakken. Doe de bonen er door en stamp het fijn. Voeg eventueel een beetje water toe, tot je een smeuïge puree hebt.

Verwarm het geheel al omscheppend. Breng het pittig op smaak met zout en chilipeper (of paprikapoeder). Schep het op een verwarmde serveerschaal. Strooi de feta er overheen en tenslotte ook de peterselie.

Je kunt dit ook prima gebruiken als dip bij tortillachips.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten