Ingrediënten (vulling voor 2 taarten):
ca 170 gram banaan (2 bananen in mijn geval)
sap van 1/3 citroen (of 1/2 die je niet helemaal uitknijpt, grinnik)
80 gram suiker
2 blaadjes gelatine
2 pakjes slagroom
Week de gelatine in koud water. Verwarm de citroensap in een klein pannetje. Als het warm is, voeg dan de gelatine toe en roer dit goed door (van het vuur halen). Pureer de banaan met de suiker glad in de keukenmachine of met een staafmixer. Draai de citroensap met gelatine op het laatst nog kort mee met de banaan.
Klop de slagroom half stijf. Spatel voorzichtig de room door de massa. Laten opstijven in de koelkast.
In het oorspronkelijke recept stond dat je eerst de banaan moet pureren en daarna pas de gelatine oplossen in de citroensap. Maar door het om te draaien, blijft de banaanvulling wat frisser van kleur én smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten