Botercreme gebruik je om een taart mee af te strijken voor je 'm versiert met fondant (of marsepein). Maar je kunt het ook gebruiken om de taart mee te versieren (mooi op te spuiten). Het recept heb ik van www.deleukstetaarten.nl gehaald.
Ingrediënten:
banketbakkerspoeder (bijv. van Soezie of deleukstetaartenshop.nl)
water of melk (afhankelijk van het soort poeder dat je gebruikt)
poedersuiker
boter (op kamertemperatuur)
verhouding: 1 deel boter, 1/5 deel poedersuiker, 1,5 deel banketbakkersroom. Dus bijvoorbeeld 375 gram room, 250 gram boter, 50 gram poedersuiker (dit is genoeg om 2 taarten mee af te strijken!).
Roer banketbakkersroompoeder volgens het recept door de melk of het water. Voeg de poedersuiker toe.
Roer de boter zalvig. Roer beetje bij beetje de room door de boter. Je kunt er eventueel een smaakje (vanille, citroen, chocola) door roeren (heb ik niet gedaan).
Met de botercreme kun je een dijkje bouwen voor de vulling (zodat je fondant er niet van gaat smelten) en de taart mooi glad afstrijken. Dit is zowel mooi qua afwerking, als lekker als handig, want de fondant blijft er beter door liggen.
dinsdag 4 augustus 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten