Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

vrijdag 14 augustus 2009

Roomyoghurt met vruchten

Soms kan iets dat hééél lekker is, ook hééél simpel zijn. Dat is bij dit toetje het geval. Alle ingrediënten apart zijn lekker, maar bij elkaar... dan is het hemels! Alleen niet echt aan te bevelen voor mensen die op de lijn moeten letten ;-). O ja, natuurlijk kun je zoiets met allerlei verschillende soorten vruchten maken. Met verse vruchten is (uiteraard) het lekkerst. Vooral als je vruchten uit de categorie 'bosvruchten' gebruikt (aardbeien, bosbessen, frambozen, bramen, enz.).

Ingrediënten:
1 pakje slagroom
2 schepjes suiker
ca 500 ml Griekse yoghurt
ca 200 gram aardbeien; in vieren gesneden
ca 50 gram bosbessen (had ik uit eigen tuin!!)

Doe de slagroom met de suiker in een kom en sla deze stijf. Meng de Griekse yoghurt er voorzichtig doorheen. Schep tenslotte de vruchten er voorzichtig doorheen. Even in de koelkast laten staan (ik maak het vóór het eten en laat het gedurende het eten in de koelkast staan). Verdeel het over kommetjes en smullen maar!

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten