Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

donderdag 20 augustus 2009

Kipfilet met lemon pepper en sesamzaad

Weer één in de categorie: "makkelijk, maar erg lekker". Op deze manier kun je een heel gewoon stukje vlees (kip) toch heel bijzonder maken. En het resultaat was erg lekker!

Ingrediënten:
kipfilet; overlangs in plakken gesneden
lemon pepper
sesamzaadjes
sesamolie

Leg de kipfilet uit de koelkast om ze een beetje op temperatuur te laten komen. Snij ze overlangs in plakken. Dit hoeft niet, maar het verkort de bereidingstijd aanzienlijk (en je loopt dan geen risico meer dat een dik stuk misschien nog niet helemaal gaar is). Bestrooi de plakken, aan 1 kant, naar smaak met de lemon pepper en de sesamzaadjes. Laat dit nog even staan.

Verhit wat sesamolie in een pan (je kunt ook zonnebloemolie gebruiken, maar sesamolie combineert hier erg lekker bij). Leg de kipfilets in de pan en bestrooi de andere kant ook met de lemon pepper en sesamzaadjes. Verlaag het vuur (naar middelhoog).

Draai regelmatig om. Bak de kipfilets tot ze gaar zijn en een mooi kleurtje hebben.

Wij hebben gisteren de kipfilets met de gebakken krieltjes en salade gegeten. Een hele lekker combi.

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

 1. IK kwam via google hier terecht.
  Ik wil dit recept een keer maken,
  maar waar kan ik lemon pepper kopen?
  groetjes Mary-Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Via het Delicious.-pakket ben ik er in 2009 mee in aanraking gekomen. Het wordt geïmporteerd door SATH. Op hun site staan de verkooppunten genoemd (http://www.sath.nl/template_1.php?menu_id=105). Er zit er vast wel één een beetje in de buurt.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen