Welkom op mijn foodblog!

Hier hou ik (Nathalie) vanaf eind december 2008 mijn succesrecepten (en m'n mindere pogingen) bij ter lering ende vermaak! Ik ben getrouwd met Arjan en mama van Gaia en Isis (geboren in 2005). Kokkerellen (en bakken, enz.) is een hobby van mij. Nieuwe recepten uitproberen, maar ook het genieten van oude succesnummers. Het maken vind ik leuk, zeker als m'n dochters mee helpen, maar het opeten is natuurlijk het leukste!
Sinds de start van mijn eigen bedrijf (2011) heb ik helaas niet zoveel tijd meer om nieuwe recepten toe te voegen, maar af en toe komt er nog wel iets nieuws voorbij. Veel leesplezier hier!

zondag 16 augustus 2009

Perentaart

Peren, peren, peren! Onze perenboom hangt supervol en een groot deel is ook al rijp. Ondertussen heb ik al 4 emmers geplukt en als ik het inschat, hangt er zeker nog voor 2 emmers vol in de boom. Dus ik maak van alles met peer! En natuurlijk eten Gaia en Isis minstens 1 of 2 peren (pp) per dag. Ondertussen heb ik al peren/kruisbes-ijs gemaakt (de kruisbessen komen ook uit eigen tuin) en nu dus ook perentaart!

Deze taart kun je ook heel goed met pruimen maken of met appel. Nu ik er over denk kun je hem waarschijnlijk ook goed met perzik of nectarine maken, maar dat heb ik nog nooit gedaan. Toch maar eens doen ;-). Binnenkort volgen vast nog meer lekkere recepten met peer! En ik ga ook maar veel uitdelen denk ik...

Ingrediënten:
150 gram gesmolten boter (of vloeibare boter)
3 eieren
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram bloem (gezeefd)
1,2 dl melk
1,5 tl bakpoeder (ca 1/2 zakje)
900 gram peren (of pruimen, appels, enz.)

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet een ronde bakvorm in.

Klop de eieren los met de suiker en de vanillesuiker, tot deze schuimig is. Roer voorzichtig de bloem en de bakpoeder er door (niet kloppen!). Roer de boter en melk er door.

Doe een dun laagje beslag in de vorm. Verdeel 3/4 van het fruit er over en doe dan de rest van het deeg er overheen. Leg het laatste fruit bovenop (druk het licht in het beslag). Als het fruit nog wat zuur is, kun je eventueel wat suiker over het fruit strooien.

Zet 1 uur in de oven.

Laat in de vorm afkoelen. Helemaal koud is deze taart het lekkerst (voor de liefhebber eventueel met een toefje slagroom).

Eet smakelijk!
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. hallo, ik heb deze taart gemaakt en het was een razend succes!! ze vonden het super lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn dat het bij jullie ook zo'n succes was!

    BeantwoordenVerwijderen