Ingrediënten:
2 kipfilets (of 1 dubbele)
2 plakken prosciutto
ricotta (per kipfilet een flinke haal met een mes uit het bakje; ca 1 dikke 'vinger' per kipfilet)
(versgemalen) peper en zout
1 rode ui in ringen
wat boter om in te bakken
(versgesneden bieslook en peterselie voor door de ricotta)
Ontdoe de kipfilets van de 'uitsteeksels'. Maak met een mes een inkeping in de kipfilet. Ik had de inkeping vanaf de zijkant gemaakt, maar toevallig zag ik bij Gordon Ramsey dat hij het vanaf de 'bovenkant' deed. Je steekt voorzichtig een niet te breed mes vanaf de bovenkant in de kip en gaat met de snijkant richting zijkant. Dan haal je het mes er uit en herhaal je de handeling (waarbij je nu richting de andere zijkant snijdt).
Leg de ricotta (evt met kruiden) op de prosciutto en rol dit zo goed mogelijk op. Stop dit in de inkeping. Bestrooi de kipfilets met (versgemalen) peper en zout. Bak de kipfilets op een middelhoog vuur gaar en bruin. Een paar minuten voor het helemaal klaar is, gooi je de ui-ringen bij in de pan. Roer deze af en toe een beetje om. Hierdoor karameliseert de ui (heerlijk op de kip!).
Zoals je kunt zien, hebben wij er rijst bij gegeten en een frisse salade.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten